MAYWEATHER SLJEDEĆI?

Pacquiao šest puta rušio Algerija i zadržao WBO pojas u velter kategoriji

U meču koji je protiv svih očekivanja trajao punih dvanaest rundi, filipinski boksač rušio je nedoraslog američkog borca čak šest puta, pritom mu udijelivši rijetko viđene batine
Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 23. studeni 2014. 13:34

Manny Pacquiao razbio je Chrisa Algerija u areni hotela Venetian Macao te zadržao WBO pojas u velter kategoriji. U meču koji je protiv svih očekivanja trajao punih dvanaest rundi, filipinski boksač rušio je nedoraslog američkog borca čak šest puta, pritom mu udijelivši rijetko viđene batine.

Da je meč pred 13 200 gledatelja bio jednosmjerna ulica pokazuju i sudačke kartice u kojima je Pacquiao dobio meč sa dva puta po 119-103 i jednom 120-102. Teško se i sjetiti drugog dvoboja koji je potrajao do zadnjeg gonga, a da je neki boksač toliko dominirao nad suparnikom.

Ovakav rezultat nipošto ne dolazi kao iznenađenje, budući da je 30-godišnji Alegri još prilično nedokazani borac koji je priliku za meč dobio samo zahvaljujući kontroverznoj pobjedi nad ruskim razbijačem Provodnikovom, nakon koje je do večerašnjeg duela uživao u savršenom 20-0 omjeru pobjeda i poraza.

Usprkos toj pobjedi bilo je i više nego očito da za velter kategoriju neuobičajeno visoki Algeri (180 cm) nema oružja kojim bi se mogao suprotstaviti legendarnom Filipincu. Udarci mladog Amerikanca previše su slabašni za boksače svjetske klase, a on se u karijeri ionako više oslanjao na direkt kojim je zahvaljujući širokom rasponu ruku protivnike držao na distanci. Ne i Pacquiaoa.

Filipinac je tijekom karijere bio svjetski prvak u osam različitih kategorija i pritom je, još važnije, porazio neke od najvećih boksača u zadnjih 20 godina. Naravno da mu s takvim rezimeom i pregolemim iskustvom nije bilo teško probiti Algerijevu obranu. Amerikanca je tijekom meča rušio šest puta - jednom u drugoj rundi, dvaput u šestoj i devetoj, te jednom u desetoj. Jedino što začuđuje jest činjenica da je hrabri Algeri dočekao kraj meča na nogama, što su već tijekom borbe primijetili mnogi analitičari iz SAD-a. Njegov doprinos meču najbolje je sažet u komentaru da ima "srce lava, ali udara snagom krpene lutkice".

Najveće pitanje nakon meča bilo je vrlo predvidljivo, budući da ga boksački fanovi diljem naše plave planete postavljaju još od 2009. godine. Kad će Floyd Mayweather doći na red? Neprekidna saga odlaganja, izbjegavanja i optuživanja dojadila je već bogu i vragu, ali neporaženi Amerikanac (omjer 47-0) još uvijek odbija ući u ring s Pacquiaom. Filipinac je već davno pristao na sve uvjete koje je Mayweather postavio, proziva ga svaki put kad dobije priliku, ali dvoboj je još uvijek jednako izgledan kao i gospodarski rast u Hrvatskoj. Što će reći, nema ga na vidiku.

Zaista šteta, budući da Amerikanac ima već 37 godina, Filipinac 35, a vrijeme im nikako ne čini uslugu. Svima je jasno da se Mayweather boji izgubiti čarobnu nulu u rubrici poraza, ali ako ovako nastavi jedino što bi mogao izgubiti jest svoje mjesto u aleji najvećih u povijesti. Naime, u infalciji naslova i kroničnoj tendenciji izbjegavanja dvoboja u današnjem boksu, jedino što je doista bitno jest s kim si se borio, koga si pobijedio, i ako si izgubio - kako si izgubio. Sve ostalo su tek sekundarne brojke.

Da citiramo Pacquiaoa nakon dvoboja:"Ja želim taj meč i fanovi žele taj meč." Kao i bezbroj puta do sada, Mayweather je na potezu.



[FULL] Manny Pacquiao vs Chris Algieri Fight... by MAZAXIIA

Linker
21. svibanj 2024 21:49