Niksa Stipanicev / Hanza Media / Hanza Media
UTRKA NAD UTRKAMA

POČINJE 100. IZDANJE SLAVNE UTRKE GIRO D'ITALIA Miholjević: 'Nibali se na našem Touru pripremao za obranu naslova'

Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 05. svibanj 2017. 13:01

Od danas pa sve do 28. svibnja Italija će biti u ružičastom. Na redu je jubilarno 100. izdanje slavne biciklističke utrke Giro d’Italia, a među najvećim kandidatima za ukupnu pobjedu i svečano odijevanje ružičastog ruha na cilju u Milanu je i pobjednik našeg Toura, Utrke kroz Hrvatsku, Vincenzo Nibali (Bahrain Merida).

- Nibali je jedan od vozača koji je Tour of Croatia izabrao za glavnu stepenicu u pripremi obrane prošlogodišnjeg naslova pobjednika Gira - s neskrivenim ponosom priča Vladimir Miholjević, direktor Utrke kroz Hrvatsku, ali i jedan od sportskih direktora Nibalijeve momčadi.

- Jako smo zadovoljni trećim izdanjem hrvatskog Toura. Organizacijski smo imali veliku podršku Vlade, ministarstva turizma i jedinica lokalne samouprave, a sa sportske strane vrhunsko natjecanje koje je mnogima poslužilo kao završno hvatanje forme za Giro.

vladimir miholjevic
KL-Photo / KL-Photo

Ukupno 30 ovogodišnja sudionika hrvatskog Toura su na startnoj listi Gira d’Italia. Nibali ima najveće šanse za ukupnu pobjedu, a neki od favorita za etapne pobjede su vrhunski sprinteri Modolo (UAE Emirates) i Nizzolo (Trek Segafredo). Modolo je odnio dvije etapne pobjede u utrci kroz Hrvatsku.

- Nizzolo je na posljednja dva Gira bio najbolji po bodovima. Ove ga je godine mučila ozljeda, ali baš je nedavno objavio da se odlično osjeća i da mu je Tour of Croatia savršeno koristio kako bi pronašao formu za Giro.

Na tren smo se vratili kandidatima za ružičastu majicu...

- Svakako Nairo Quintana (Movistar), kao i Tom Dumoulin (Sunweb) te Stefan Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) koji jedini može konkurirati Nibalijevoj ustrajnosti.

Pomalo ispod radara prošla je vijest o povratku u formu 30-godišnjeg Roberta Kišerlovskog (Katusha-Alpecin). Dvostruki osvajač 10. mjesta u ukupnom redoslijedu, u Italiju je stigao nakon zauzimanja 18. mjesta u Utrci po Yorkshireu.

- Raduje me što nakon dvije i pol godine ponovno pokazuje znakove života. Ne znam u kakvoj je formi Zakarin, ali se nadam da će Kišerlovski imati neku od bitnijih uloga u momčadi. Biti jedan od posljednjih pomagača i iskoristiti kakvu priliku ako mu se ukaže. U Yorkshireu je pokazao da opet može biti važan vozač - optimističan je Miholjević.

Jubilarno izdanje starta na Sardiniji iz grada Alghero, a utrku prenosi Eurosport.

Linker
02. svibanj 2024 03:34