Foto: Damir Krajac / CROPIX
UZVRAT OSMINE FINALA LP

PPD ZAGREB U LOVU NA ČUDO Hrvatski prvak pred najvećim izazovom u zadnje tri godine: 'Ovo nam je prilika da napokon odrastemo'

PPD Zagreb danas protiv Veszprema lovi minus 1 za četvrtfinale Lige prvaka
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 01. travanj 2017. 16:12

VESZPREM - PPD ZAGREB 17.30h

Veszprem: Alilović; Ilić, Palmarsson, Nagy; Ugalde, Sulić, Marguč

PPD Zagreb: Stevanović; Mandalinić, Valčić, Miklavčič, Cingesar, Vori, Horvat

------------------------------------------------------------------

Najveći izazov u posljednje tri sezone čeka zagrebaše danas u Veszprem Areni. Najbučnija dvorana u Europi, dvostruki finalist Lige prvaka, koji ima +1 iz Zagreba... Teže skoro da se nije moglo poklopiti zagrebašima.

No dojam je da, kako se utakmica bliži, njihov optimizam raste i da su se spremni pohrvati s Veszpremom za prolaz u četvrtfinale, a to bi bio strašan uspjeh, novi korak bliže Kölnu, bliže nego ikad posljednjih godina. No svima je jasno da za to treba pothvat.

Biti brzi i odlučni

Josipu Valčiću, igraču ključnom za mirnoću Zagrebove izvedbe, možda i najjasnije jer je puno puta igrao, a nikad nije uspio otići s plusom iz Veszprema.

- Bez obzira na tradiciju koja je za nas loša u Mađarskoj, mogu reći da s čestim igranjem protiv Veszprema u SEHA ligi respekt postaje realniji. Nije nam više blokada, što se znalo događati. Nekoliko je stvari u tome važno, ali prvenstveno da se u takvoj atmosferi, gdje nitko ne čuje nikoga, ne smijemo izgubiti.

Dakle, važne su stvari...

- Sve dobro učinjeno iz Zagreba treba ponoviti, a loše popraviti. To je jasno, no sigurno trebamo biti oprezniji u ulasku u utakmicu jer su oni iskusni, lupaju i tom jakom obranom u prvih 20 minuta dobivaju sve utakmice. Trebamo biti brzi, odlučni i ne uletjeti u takav njihov ritam. Moj je dojam da možemo, da se dižemo, a pokazali smo da ako ih dovedemo u probleme u zadnjih desetak minuta, to može biti naša velika prilika.

Rekli ste, dižemo se, no to ide sporo...

- Cijela nam je sezona nekako kilava, krenuli smo iz minusa, pa se dizali, pa se borili s ozljedama, a čini mi se da sada nakon dugo vremena počinjemo vjerovati da možemo napraviti veće stvari. Ne znam zašto se to izgubilo od lani, ali znam da je krajnje vrijeme da na tom planu jednom zauvijek odrastemo, da nam se ne događaju padovi koji ne trebaju. Ako se bolje pogleda, mi s najjačima nikad nemamo problema, veći su nam problem oni s kojima bismo trebali dominirati. Volio bih da nam jedna ovakva utakmica dâ priliku da konačno odrastemo.

Bilo bi super četvrtfinale s Kielcem ili Montpellierom?

- Ma, budimo realni, mi samo razmišljamo o Veszpremu, čak nam ni SEHA polufinale s Vardarom nije na pameti.

U tri zadnja navrata gubili ste od Veszprema za gol-dva?

- Ma, to nema veze, svaka je utakmica posebna priča. Ako nisi pravi, oni su momčad koja te može pregaziti deset razlike glatko. Mi moramo njima pokazati čvrstinu, da nismo impresionirani, a lekcije smo od domaćeg susreta svladali. Oni moraju, mi ne moramo, realno, a i to može biti naš adut ako se dobro postavimo i napravimo ih nesigurnima.

Mannheim od lani i prokret protiv Löwena još je u glavi?

- Baš tako, mislim da smo u skoro identičnoj situaciji pokazali da se može. Neće nas štedjeti, to znam, ali nećemo ni mi njih. Mislim da će to biti velika borba, jednom se i nama protiv Veszprema neke stvari moraju vratiti. Puno smo naučili, dogovorili sve i sada idemo to pokazati, makar znam da nam nitko ne daje puno šansi. Mi se ne predajemo dok traje, to je sigurno - zaključuje Josip Valčić.

Tihi Zagreb sanja čudo u Veszpremu. Kompletan, drugi put ove sezone...

Linker
30. travanj 2024 17:33