Karim Abdelrahim
 REUTERS/Benoit Tessier
PIŠE DRAŽEN PINEVIĆ

PREDSTAVLJAMO SLJEDEĆEG SUPARNIKA HRVATSKOJ U OSMINI FINALA Egipćani su uporni, fanatično borbeni, ali ne smijemo ih podcijeniti...

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2017. 11:00

Protivnik Hrvatske u osmini finala SP bit će reprezentacija Egipta. Popularni Faraoni stalni su sudionik SP-a, a povratkom na OI u Riju pokazuju da su izašli iz krize, koja ih je tresla od Pekinga. Naša iskustva s Egipćanima su dobra, nikad nas u četiri pokušaja nisu dobili. Najvažniju utakmicu igrali smo u četvrtfinalu SP na Islandu, a posljednju na SP-u u Španjolskoj 2013. u prvom krugu.

Kao i sve afričke selekcije, imaju problem dugog turnira jer liga u kojoj igraju nije takvog ritma da bi mogli lako parirati Europi. No, iznimno su uporni, fanatično borbeni, a vodi ih prekaljeni Marawan Ragab, srce i duša selekcije koja je prva u povijesti 2001, a da nije europska, uspjela proći u polufinale SP-a i to baš u Francuskoj. Medalju nisu osvojili.

Veliki problem uoči SP-a bilo im je odustajanje lijevog beka Alija Zeina, koji je na neki način mozak momčadi, inače odličnih šutera.

Imaju nekolicinu iskusnih igrača, nemaju posebnu visinu, ali su iznimno agresivni, a o kvaliteti najbolje govori činjenica da su na startu SP-a svladali Katar, koji ovdje brani svjetsko srebro, a dobro znamo što je nama napravio na prošlim Igrama u Riju.

Zato, koliko god da je činjenica da smo favoriti, činjenica je da ih ni u snu ne smijemo podcijeniti. Moramo biti spremni i na obračun i na provokacije, ali i na činjenicu da je predsjednik IHF-a Egipćanin Hassan Moustafa, što ne bi trebalo imati utjecaja, ali iskustvo uči drukčije.

Linker
20. svibanj 2024 04:02