foto: CROPIX
NAJGLEDANIJI U LP

ARENA OPET NA NOGAMA Zagreb propustio kreirati potpunu dramu i veliki preokret

Rukometaši PPD Zagreba dali su sve od sebe protiv moćnog Pariza, ali "legija stranaca" Noke Serdarušića bila je prejaka u utakmici 11. kola A skupine Lige prvaka. Parižani su slavili sa 25-23, no, igrači Veselina Vujovića nisu se osramotili protiv najjače momčadi današnjice, upravo suprotno, osvjetlali su obraz protiv velikog suparnika najavivši da će u nastavku Lige prvaka biti "tvrd zalogaj" i najjačima nakon što počne eliminacijski dio natjecanja.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 10. veljača 2016. 19:33

PPD ZAGREB PSG 23:25

PPD ZAGREB: Ivić, J. Valčić, Šebetić, Pavlović, Horvat, Kontrec, Marković (Stevanović, Kovačević, Raković, Šušnja, Sabljić, Obranović, Vujić, T. Valčić, Mandalinić, Markovski

PSG: Omeyer, N. Karabatić, Onofrljenko, Hansen, Vori, Abalo, Honrubia (Annonay, M'Tima, Konkoud, Melić, Gunnarsson, L. Karabatić, Narcisse, möllgaard

Neko čudo realno se i nije moglo očekivati, s druge strane terena bili su braća Karabatić, Narcisse, Abalo, Kounkoud, veliki Omeyer, Honrubia, M’tima, sve redom standardni francuski reprezentativci, zatim Danci Mikkel Hansen i Mollgaard, Islanđanin Gunnarsson, naš Igor Vori, rukometna svjetska krema.

Vujovićevi igrači savršeno su otvorili utakmicu zahvaljujući trima obranama Filipa Ivića, za prekrasnih 3-0 otvorili su Stefan Vujić dvaput i Obranović, no ubrzo se Arena vratila u realnost jer su Parižani zabili četiri zaredom.

Vidljivo je u tim trenucima bilo da je Nikola Karabatić potpuno ušao u igru, vjerojatno iznerviran i gromoglasnim zvižducima koje mu je uputila Arena po dolasku na teren. Brzinski je zabio tri gola, asistirao bratu Luki i Abalou te je Veselin Vujović morao pozvati time-out, ali ni to nije pomoglo te je nakon 20 minuta na semaforu stajalo neugodnih 11-6. Parižani su digli obranu te je domaća momčad zabila samo tri pogotka u više od 15 minuta igre. Uzaludna su bila brojna križanja u napadu, zid pred Omeyerom zatvarao je sve rupe. Dok je “Vuja” realno bio oslonjen na samo desetoricu igrača, Noka Serdarušić mogao je rotirati do mile volje, da bi poštedio Karabatića, uveo je Narcissea, ništa slabiji “kalibar” igrača.

Do kraja prvog poluvremena francuska je momčad održala prednost, u nastavku se nastavilo igrati pogodak za pogodak tako da Serdarušić nije niti morao trošiti Nikolu Karabatića jer se raspucao i Hansen. Širina kojom raspolaže trener najbogatijeg svjetskog kluba nije nakon toga ostavila prostor nadi da se rezultat može okrenuti.

No, prepuna Arena na Laništu imala je “u izlogu” ono najbolje što Europa danas nudi i nije bilo nimalo razloga za razočaranje. Veselin Vujović trebao bi biti zadovoljan što su mu se u pogon vratili Domagoj Pavlović i Stipe Mandalinić. Oni nisu napravili prevagu niti su mogli napraviti čudo, no zamalo ga je napravio Ivan Stevanović kojeg je Vujović uveo u igru u drugom poluvremenu. Jedan od heroja iz Poljske učas je skupio 10 obrana (ukupno 12), opet je bio nesavladiv, činilo se da se lomi rezultat, no francuska je momčad ipak preiskusna da bi protratila stečenu razliku.

Došli su Vujovićevi igrači do 21-24, pet minuta prije kraja, i Serdarušić se počeo brinuti na klupi Pariza, no, tri uzastopna udarca preko vratnice Omeyerova gola i zatim pogodak Abaloa označili su kraj nadanja. Najvažnije je da su Vujovićevi igrači dali sve od sebe i “poginuli” časno...

- Nisam zadovoljan jer smo izgubili, loše smo branili polukontru. Imam nemoguću misiju bez previše igrača koji igraju u oba pravca. Ako složim dobru obranu, nemam protok u napadu i obrnuto. Pariz je favorit za naslov i onda se ipak ne smijem previše žaliti, rekao je Vujović nakon poraza.

Uoči utakmice klub je u ime sponzora Zlatku Horvatu, Ivanu Stevanoviću, Luki Šebetiću i Antoniju Kovačeviću te izborniku Željku Babiću uručio prigodne poklone kao osvajačima europske bronce u Poljskoj. Bila je to rukometna fešta na nivou.

Na konferenciji za novinare prevoditelj nije ni bio potreban:

- Prije utakmice su me pitali što misli, govorili da smo prejaki za Zagreb, no pokazalo se da i nije tako. Zagreb je pokazao da nema šale, posebno na početku. Priprijetili su nam i na kraju, zadovoljan sam pobjedom pred 15 tisuća ljudi, rekao je Serdarušić.

Bivši Zagrepčanin, sada Parižanin Igor Vori je dodao:

- Loše smo otvorili, a onda uzeli stvar u svoje ruke. Zagreb je pokazao da suparnik za respekt, zaprijetio je na kraju, ali smo se othrvali.

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat također nije previše plakao:

- Nismo u cijelosti bili dobri, ali bez brze tranzicije nismo mogli protiv momčadi kao što je Pariz.

Poredak:

1. Paris Saint-Germain 9 0 2 33 18

2. Flensburg 8 0 2 39 16

3. Veszprém 7 1 2 29 15

4. Kiel 5 1 4 13 11

5. PPD Zagreb 4 1 6 -6 9

6. Wisla Plock 3 2 5 -11 8

7. Celje 1 1 8 -27 3

8. Bešiktaš 1 0 9 -70 2

60' - KRAJ UTAKMICE - Zagrebaši su odigrali sjajno drugo poluvrijeme i u tih 30 minuta pobijedili PSG s tri gola razlike, ali do potpunog preokreta nisu mogli.

58' - sve je gotovo. PSG je zabio za 25:21 dvije i pol minute prije kraja

56' - imao je Zagreb dva napada za minus 2, ali Mandalinić i šebetić su pucali preko gola

55' - Arena je na nogama, Zagreb je na samo minus tri gola. Noka Serdarušić pozvao je minutu odmora

54' - Kontrec je zabio za 24:21, Zagreb je pnovno u igri. Do kraja je ostalo šest minuta

53' - Zagreb je s igračem manje došao na minus 4, zabio je Šebetić, a Stevanović upisao 11. obranu u nepune 23 minute

52' - isključen je i Tonči Valčić, to je treće isključenje Zagreba večeras. PSG nema niti jedno!

51' - Mandalinić je odličan večeras, zabio je pet golova iz osam pokušaja

49' - sjajno sada brani Stevanović, dvaput je zaredom skidao zicere Zagrebov vratar, ima već osam obrana

47' - Vujović je ponovno pozvao minutu odmora i objasnio igračima Zagreba kako probiti moćnu obranu Francuza

44' - uspio se Zareb vratiti na minus pet, ali ponovno je PSG zabio i utišao Arenu

41' - Hansen je zabio i svoj sedmi gol, iz deset pokušaja, ovoga puta sa sedam metara

38' - Hansen je odlučio izrešetati Stevanovića, zabio je tri gola zaredom, PSG je na sedam razlike

36' - Hansen je zabio za 18:13, pa sa sedam metara za prvo vodstvo od šest razlike

33' - Pavlović je zabio svoj prvi gol, sada je 12:16

32' - ponovno je obranio Stevanović, ali Valčić je slabo pucao u napadu, Omeyer obranio a PSg zabio iz kontre.

31' - počelo je drugo poluvrijeme, Vujović je na vrata stavio Stevanovića i odmah je 'brončani' vratar obranio, a Horvat smanjio na minus 4

KRAJ PRVOG POLUVREMENA - Zagreb je odigrao hrabro, poveo je 3:1 imao nekoliko napada za plus 3, ali onda krenuo uragan moćnog PSG-a koji predvodi naš Noka Serdarušić. Karabatić, Hansen, Vori i društvo uspjeli su probiti odličnog Ivića i otići na pet golova razlike do odmora

30' - Valčić je zabio za 14:10, a trener PSG-a Noka Serdarušić pozvao minutu odmora. Honrubia je u zadnjoj sekundi s krila pogodio za 15:10.

29' - Šebetić je preko Vorija zabio svoj prvi pogodak za 13:19, ali Vori odmah odgovara i vraća na minus 5

25' - drugi sedmerac iskoristio je Horvat

24' - Horvat je smanjio na 11:7, prvi sedmerac za Zagreb i prvi gol Zagrebova kapetana

22' - PSG je prebacio u šestu brzinu, Zagreb ne može zabiti gol, a Vori je pogodio za 11:6

20' - PSG prvi put ima tri gola prednosti, Vujović je pozvao minutu odmora

18' - Karabatić je večeras raspoložen. Zasad ima tri gola od tri pokušaja, PSG prvi put ima dva gola razlike

17' - Cijela Arena zviždi, Obranović je zaradio prvo isključenje za Zagreb zbog prekršaja na Nikoli Karabatiću

14' - pojačao je sada PSG, čim Zagreb zabije gol, Francuzi u kontri odgovaraju preko Hansena ili Karabatića.

11' - dva gola PSG-a u nizu i Francuzi po pvi puta vode

8' - Zagreb vodi 3:1 i ima napad nakon što je Hansen pogodio gredu

4' - šteta, Obranović je promašio udarac za 3:0, PSG i dalje nema gola, Ivić zasad ima savršenih tri obrane iz tri udarca

3' - Zagreb vodi 2:0, pogodio je Obranović. PSG pune tri minute nije uspio zabiti gol. Vujovićeva taktiva sporih napada i čvrste obrane zasada funkcionira savršeno

1' - utakmica je počela, Zagreb vodi pred prepunom Arenom

Tri najveće pobjede Zagreba

Skupina 2015.-2016.

PPD Zagreb - Kiel 29-22

Prva utakmica tekuće sezone, Duvnjak i suigrači nisu imali šanse. Horvat je zabio šest koliko i Stepančić, Horvat je zaradio i crveni karton i jednu utakmicu kazne. Rune Dahmke, aktualni prvak svijeta, zabio je za Kiel čak devet, ali to nije bilo dovoljno.

Skupina 2014.-2015.

PPD Zagreb - Kiel 27-25

I prošle sezone bila je to utakmica otvaranja Lige prvaka u Areni. I tada je Zlajo zabio šest pogodaka, samo tada ga je s istim učinkom pratio Sandro Obranović, a ne Stepančić. Duvnjakova tri gola te po četiri Sprengera, Palmarssona i Vujina.

Skupina 2014.-2015.

PPD Zagreb - Pariz 25-24

Tom je utakmicom potvrđeno treće mejsto u skupini, Horvat je opet bio najefikasniji s pet golova (toliko je zabio i Obranović). Zagrebova je obrana zatvorila Hansena (tri gola) te je najveći posao za goste odradio Narcisse sa šest golova.

Linker
27. svibanj 2024 06:04