Snimio: Miljenko Karačić
LEGENDA OGORČENA

‘Dosta mi je više ovakvog suđenja! Još sam vruć, još je svježe, ali ovo nema veze s vezom!‘

‘Cijelo vrijeme imamo neki kriterij koji ne mogu razumjeti‘, bjesnio je Saračević nakon poraza.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 18. siječanj 2021. 13:02

Podravka Vegeta nije uspjela svladati Valceu u ključnoj utakmici Lige prvakinja. Gošće iz Rumunjske ostvarile su pred praznom koprivničkom dvoranom vrijednu pobjedu od dva pogotka razlike (25:27) i spustile svog domaćina na posljednju poziciju u skupini B. Bio je to sedmi poraz u nizu koprivničkih rukometašica koje sad više ne ovise same o sebi kad je u pitanju proklamirani klupski cilj, a to je prolaz skupine, odnosno plasman među prvih šest ekipa.

Neujednačen kriterij

Zanimljivu povijest međusobnih dvoboja imaju Podravka i Valcea, bilo je tu svega i svačega, a ovo je bila još jedna utakmica koja će se pamtiti samo po velikoj borbenosti i malo rukometne ljepote. Sve to su začinile i austrijske sutkinje svojim neujednačenim kriterijima, onima koji su mogli pratiti utakmicu uživo ostao je dojam da su više oštetile domaću ekipu.
Zlatko Saračević u završnici utakmice jasno je rekao što misli o suđenju, dobio je zbog toga prvo žuti karton, pa dvije minute.

Nije se uspio suzdržati, a nakon susreta je kazao:


- Još sam vruć, još je svježe, ali imam osjećaj da smo opet oštećeni. Ja ne volim pričati o sucima, ali ovo nema veze s vezom. Cijelu utakmicu stižemo, cijelo vrijeme imamo neki kriterij koji ne mogu razumjeti. Dođemo u napad za izjednačenje, i onda se svirne probijanje našeg pivota i dva isključenja. Jest, promašili smo par zicera koje nismo smjeli, ali dosta je više toga... Barem je takav moj osjećaj u ovom trenutku, možda ću se smiriti dok pogledam utakmicu - rekao je Podravkin trener.


Nije njegova ekipa u idealnom stanju dočekala ovaj važan susret, odigrala je u dva mjeseca tek jednu utakmicu, bio je to visok poraz od Odensea u prošlom kolu. U 59. minuti u velikim je bolovima s terena iznesena Selena Milošević, to je još jedna igračica manje u ionako skromnoj vanjskoj rotaciji.


- Carlos ima problem s koljenom, rekla je da će pokušati igrati koliko može. Sad se još i Sele ozlijedila, bojim se da je ozbiljno. Imamo što imamo.


Poslije Danske je bio nezadovoljan pristupom, sad u tom segmentu nije imao primjedbi.
- Nakon Odensea sam na njih bio bijesan, sad im nemam što zamjeriti. Nedostajalo je detalja, nedostajalo je svega. Rekao sam da protiv nekih ekipa nemamo šanse jer su bolje od nas, a protiv onih s kojima smo tu negdje, odlučuju detalji. Ovog puta su detalji bili vanjski faktor.

Nije bilo sreće

Kako dalje?
- Idemo se skrpati koliko nas ima, otići u Dortmund i pokušati pobijediti. Matematički još ništa nije izgubljeno, imamo gostovanja kod Borussije i Valcee. Igrat ćemo mi, cure će se boriti – poručio je Saračević.


Tri su Podravkine igračice bile bolje od ostalih. Kao i inače prednjačila je brončana reprezentativka Dejana Milosavljević s devet golova, Ana Turk zabila je četiri i izborila dva sedmerca, Julija Dumanska imala je 10 obrana. Kod gošći je na golu krenula bivša Podravkašica Marta Batinović, skupila je tri obrane te su je kasnije zamijenile kolegice Hosu i Ciuca.


- Čestitam Valcei na pobjedi. Dale smo stvarno sve od sebe, žao mi je što nas u ovom svemu nije malo i sreća pomazila. Promašile smo par zicera, ali u tim nekim ključnim trenucima ostaje dojam kao da igramo vani kad igramo doma, što se tiče sudaca - rekla je Dejana Milosavljević.


Trener gošći Florentin Pera bio je vrlo sretan zbog pobjede.


- Zadovoljan sam kako smo odigrali u obrani. Propustili smo previše situacija jedan na jedna s vratarkom. Podravka se dobro borila, utakmica je bila teška. Ovo je za nas važna pobjeda, nadam se da ćemo i dalje rasti, u srijedu dočekujemo Budućnost u zaostaloj utakmici - kazao je Pera.

Linker
17. svibanj 2024 23:10