Egipćani slomili i Belgiju

 ANTE CIZMIC Cropix
POBJEĐUJU REDOM

Egipćani su hit! Srušili Hrvatsku, a sad jure prema svjetskoj medalji, stroj slomio i Belgijance

Njihov današnji suparnik na koncu nije bio bez izgleda, no na kraju su upisali tek pristojan poraz.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. siječanj 2023. 19:44

BELGIJA - EGIPAT 28:33 (15:22)

MALMO Arena. Gledatelja 4.500. Suci: Lah i Sok (Slovenija)

BELGIJA: Lettens (1), van Hove (7+1); Brixhe, Serras, Kotters 3, Robyns 1, Braun 4, Spooren 1, Colman 1, Vancosen 5, Kedziora 1, Ooms, Danesi 9, Glorieux, Qerimi 2, de Beule 1. Izbornik Jerim Silla

EGIPAT: Homayed (5), Hendawy 1 (3); Elkaddy 3, Ahmed Mohamed, Khairy 1, Elmasry, Elwakkil 1, Y. Elderaa 7, S. Elderaa 4, Abdelhak, Saad 1, Mohsen 7, Mesihly, Shebib 1, Ali Zein 4, Sanad 3 (1). Izbornik Roberto Garcia Parrondo

SEDMERCI: Belgija -, Egipat 2 (1)

ISKLJUČENJA: Belgija 8 minuta, Egipat 6 minuta

Egipat je ozbiljna reprezentacija i nije imao apsolutno nikakvih problema protiv Belgije. Dopadljivo su djelovali Belgijanci, pokušali se nadigravati, ali nema nadigravanja protiv Egipćana. Belgija je s loptom bila OK, brza, ali obrambeno nije uspjela obraniti apsolutno ništa protiv Egipta koji je potvorio utakmicu sa 7:2 i odmah najavio rasplet situacije.

Hassan Kaddah odlični egipatski šuter ima koronu i nije ga bilo u sastavu, ali Parrodno nije počeo ni sa Ali Zeinom, već je s braćom Elderaa razorio svaku ambiciju Belgijanaca. Nagurao je Egipat u jednom trenutku na čak +9, ali tu se privremeno zaustavio. Mekana Belgija tu šanse nije imala.

Egipat se opustio u nastavku, Parrondo je radio neke čudne kombinacije da bi poštedio glavne igrače. Belgija je igrala ravnopravnu utakmicu, čak je vodila u nastavku, ali sve je egipatska klupa imala pod kontrolom. Dobro saznanje da je Belgija u stanju iskoristi priliku ako im se ukaže. završilo je vrlo pristojnih pet golova razlike u korist objektivno jačeg protivnika, a za svaku pohvalu je lijevo krilo Belgije Denesi koji je imao maksimalan učinak.

Tablice omogućuje Sofascore
Linker
17. svibanj 2024 07:50