Zeljko Hajdinjak / Hanza Media / Hanza Media
PIŠE DRAŽEN PINEVIĆ

HRVATSKI PRVAK JE U LIGI PRVAKA U EGALU KOJI BAŠ I NE ULIJEVA NADU Zagrebaši moraju dobiti utakmicu protiv samih sebe, a onda će pasti i Szeged

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. rujan 2017. 10:30

Zagreb ne gubi, ali i ne pobjeđuje. Nakon Kristianstada vidjeli smo još jedan egal, ovaj puta protiv Celja, koji baš ne ulijeva nadu da bi se protiv Szegeda u subotu na startu Lige prvaka u Areni mogao dogoditi bitniji preokret.

Pad nakon 15 minuta

Trenutačno je Zagreb u najvećoj utakmici sam sa sobom. Da ima nade da je dobije, pokazao je početak susreta protiv Celjana kada je mlada i poletna postava igrala brzo, atraktivno i došla do +5. Solidna obrana s Hrstićem i Šušnjom, napad u kojem s trojkom Hrstić - Mrakovčić - Vuglač lopta ide i do bloka za šut, i do crte, i na krilo. Vidjeli smo kontru Ravnića, koji je iznimno brz, pa i vraćanje...

Drugi dio istine te priče je da njima to nije rutina, da nakon 15 minuta slijedi pad i onda bi s jednakim intenzitetom bilo za očekivati i ostatak momčadi, jer koliko god mladi bili dobri, teret ovakvih utakmica još nisu spremni nositi sami. No, onda lopta u napadu više ne ide tako brzo, onda počinju fintiranja, pa silovanja lopte, šuta, probijanja, pa obrana, koja se krvavo izbori za loptu, nema snage za trčati kontru opasnu po gol. I sve se nekako spusti u ritam koji protivnik snage Celja koristi. I Kristianstad je isto, i Tatran je, i Szeged će sigurno jer, ne zaboravite, Zagreb je svima vodio, ali nikome nije odolio na kraju.

Biranje utakmica?

Pitanje je može li Zagreb taj ritam pojačati u 60 minuta i pokazati da može biti momčad sa 16 igrača, koji su u svemu ravnopravni na terenu. Što to znači, najbolje im može reći košarkaši primjer Slovenije. E, kad bi bilo tako, a još uvijek nije, Zagreb bi imao šansu sa svima.

Treći dio problema je istina da sve utakmice svim igračima nisu iste. U ovom ritmu igranja sigurno postoji i umor, ali protiv Celja su bez učinka ostala oba Markovića, Josip Valčić, Ereš, Tonči Valčić nije stigao u kontru, a i Mandalinić, koji je nosio sve, bio je ispod 50 posto, Horvat s fulanim penalom, zicerom, Vuglač nakon sjajnog početka, briljantnog, ponovo pada... A svaka je utakmica, izuzev možda Pančeva i Vojvodine koji su realno slabiji, ista i mora biti ekstra izazov.

Odgovori su na momčadi i treneru, ali i na podršci svima njima da ustraju u tome. Nije jednostavna situacija, niti je Kamenica kriv za to jer je Zagrebu svaki od spomenutih i aktivnih igrača iznimno potreban u ovom trenutku. Kako i koliko stoje u toj utakmici, reći će Szeged. Zagreb u ovom trenutku igra puno veću utakmicu protiv sebe. Kamenica bi rekao - proces koji traje. Da, ali Zagrebu je važan i rezultat. Uvijek je bio.

Rezultati by SofaScore

Linker
03. svibanj 2024 23:46