Cropix/Marko Todovor
POVRATAK U DOMOVINU

Hrvatski trener očaran: 'Rekao sam im da pričaju gluposti! Sada svi znaju kako je u Zagrebu!'

Nakon poraza od PSG-a, ekipe koja je jedan od glavnih favorita za osvajanje Lige prvaka, trener PPD Zagreba Veselin Vujović nije bio zadovoljan ishodom, dodavši kako su loše branili polukontru gostiju.
Piše: HinaObjavljeno: 10. veljača 2016. 23:34

"Čestitam na zasluženoj pobjedi ekipi PSG-a i kolegi Serdarušiću. No, nisam zadovoljan krajnjim rezultatom, jer to nije moguće kada izgubiš utakmicu. Jako loše smo branili polukontru. Naime, u teškoj smo poziciji jer nemamo igrače koji igraju o oba pravca. Ako napravim dobru obranu, ne možemo istrčati kontru, a ako napravim napad sa dobrim protokom lopte, ne stignemo se vratiti u obranu. To je nemoguća misija u koju se dovedem, pogotovo protiv ekipa kao što je PSG. Protiv nekih drugih to bi prošlo", izjavio je Vujović nakon susreta 11. kola skupine A Lige prvaka u kojoj su rukometaši PPD Zagreba u srijedu u Areni pred 15.000 gledatelja poraženi od Paris Saint-Germaina sa 23-25 (10-15).

"Odigrali smo dobru obranu, pogotovo u drugom poluvremenu. Stevanović je odlično branio i doveli smo se u poziciju da na minus tri imamo tri napada. No, Mandalinić, Šebetić i Kovačević, koji su velike nade hrvatskog rukometa, još nemaju tu rutinu da rješavaju utakmice šutevima sa 10 ili 12 metara. PSG je i dalje favorit za osvajanje Lige prvaka. Na nama je da dobijemo Celje doma, a u gostima kod Veszpréma i Kiela odigramo najbolje što možemo, a onda ćemo vidjeti koga ćemo dobiti u nokaut fazi", dodao je trener PPD Zagreba.

Hrvatski trener Zvonimir Serdarušić, koji vodi PSG, istaknuo je da sa Zagrebom nije lako igrati pred 15.000 navijača, te je podsjetio da je i prije utakmice rekao da bi bio zadovoljan minimalnom pobjedom.

"Prije utakmice neki su mi govorili kako smo prejaki za Zagreb, a ja sam im rekao da pričaju gluposti i da bi bio zadovoljan minimalnom pobjedom. Počeli smo slabo, promašili smo nekoliko zicera. No, nakon toga dobro smo igrali u obrani, a i Omeyer je bio raspoložen. Imali smo rezultat, ali onda u drugom poluvremu 12 minuta nismo dali gol i Zagreb se je vratio i zaprijetio. Na kraju mogu reći da sam zadovoljan što smo pobijedili. Da sa Zagrebom nije lako pred 15.000 navijača to sam znao, a sada znaju i svi drugi", izjavio je Serdarušić.

Hrvatski reprezentativac u redovima PSG-a Igor Vori čestitao je Zagrebu na borbenom susretu.

"Utakmica je malo podsjećala na onu u Parizu. Iako smo se odvojili na sedam razlike početkom drugog poluvremna, dozvolili smo si da se Zagreb približi , ali na našu sreću to nisu iskoristili. Važno je da smo osvojili dva boda pred jednom fenomenalnom publikom. Gledatelji su mogli uživati u rukometnom spektaklu", rekao je Vori.

U sljedećem kolu, 21. veljače, PPD Zagreb gostuje kod još jednog od favorita Lige prvaka mađarskog Veszpréma.

Atmosfera u Areni oduševila i Omeyera

Ivan Stevanović sakupio je čak 12 obrana u drugom dijelu utakmice, te je PPD Zagreb zahvaljujući njemu došao u priliku potpuno se vratiti u utakmicu, no na kraju je nedostajalo koncentracije.

- Oni jednostavno imaju preveliku koncentraciju kvalitetnih pojedinaca, na svakoj poziciji imaju dvojicu "top" igrača. Mi smo parirali koliko smo mogli, malo smo se približili u drugom poluvremenu, možda smo mogli i više, no teško je o tome sada govoriti. Ušli smo dobro u utakmicu, Ivić je obranio četiri, pet lopti, ali kasnije smo pali i nismo mogli stići tu razliku.

Sandro Obranović smatra kako je pad koncentracije u prvom dijelu razlog poraza, PSG je napravio preveliku razliku, i kasnije ju je samo održavao.

- Znam da se čini kao mala razlika, ali oni su nas pobijedili u prvom dijelu, kada smo imali jednu "crnu rupu", na kraju su zasluženo slavili. Otvorilo nam se u drugom poluvremenu, u posljednjih desetak minuta zabili su nam gol ili dva, ali prekasno smo pojačali obranu, trebali smo od početka na taj način igrati.

Zagrebačka publika "toplo" je dočekala Nikolu Karabatića, a on je odgovorio još jednom odličnom partijom.

- Loše smo ušli utakmicu, poslije smo dignuli obranu, i tu je bio ključ pobjede. Na kraju smo promašili neke šuteve, a drugo poluvrijeme smo odigrali puno lošije. Na sreću, do tada smo već stvorili veću razliku pa nije došlo do iznenađenja.

Thierry Omeyer završio je utakmicu sa 13 obrana, a posebno je nahvalio Stevanovića.

- Razlika je bila u našoj obrani, koja je odigrala na visokoj razini prvo poluvrijeme. Svidio mi se Stevanović; odličan je vratar, kao i Ivić. Volim igrati pred punom dvoranom, atmosfera je bila odlična, to daje motivaciju igračima. (Petar Zobec)

Linker
19. svibanj 2024 14:07