Andrea Sedloska

 ZELJKO HAJDINJAK Cropix
EUROPSKA LIGA

Lokosice nisu uspjele osigurati prolazak u sljedeću fazu, jedno poluvrijeme premalo je za Europu

Poraz Lokomotive u 5. kolu skupine B od francuskog Chambraya
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 10. veljača 2024. 20:05

Lokomotiva - Chambray 22:29 (11:12)

ZAGREB SD Sutinska Vrela. Gledatelja 200. Suci: Simone i Montillo (Italija)

LOKOMOTIVA: Pudić, Mamić (15); Marić 1, Burić 2, Malec 3, Ćurić 3, Dramac 4, Japundža 2 (2), Lisjak, Trunkova, Bilandžić 1, Sedloska 2, Fureš, Zrilić 1, Prkacin, Mehmedović 3. Trener Vedran Krkač.

CHAMBRAY: Quiniou (10), Perche (3); Pina 5, Danielsson 2, Modenel 4, Van der Heijden 1, Puleri 7, Morvan 1, Sow 2, Mielke-Offendal 6 (4), Stoiljković, Le Doux 1, Ebara. Trener Mathieu Lanfranchi.

SEDMERCI: Lokomotiva 3 (2), Chambray 4 (4)

ISKLJUČENJA: Lokomotiva 4 minute (Dramac, Sedloska), Chambray 10 minuta (Morvam, van der Heiden, Sow, Danielson, Modenel)

IGRAČICA UTAKMICE: Laurie Puleri


U susretu petog kola grupne faze EHF Europske lige, Lokomotiva je u subotu u Sutinskim vrelima ugostila francuski Chambray Touraine i doživjela peti poraz ove sezone u Europi. Unatoč sjajnom prvom dijelu, Lokomotiva je naposljetku pretrpjela visok poraz od sedma golova razlike.

Sjajno otvara Lokomotiva – obrana izgleda jako dobro s Trunkovom i Prkačin u sredini, raspoložena je i Mamić na golu, dok u napadu Malec i Dramac lako pronalaze rješenja za obranu Francuskinja. Sredinom prvog dijela trener Krkač rotira – Sedloska i Zrilić ulaze umjesto Malec i Prkačin te Lokomotiva uspješno održava tempo, ponajprije obrambeno. Ipak, u posljednjoj trećini prvog dijela gošće podižu razinu u obrani sa Sow i Puleri te se ne samo vraćaju u susret, nego na predah odlaze s prednošću od pogotka razlike (11:12).

Početkom nastavka Lokomotiva pada. U situacijama jedan-na-jedan Lokosice jednostavno ne pronalaze način da ugroze Chambray koji u napadačkoj tranziciji preko Pine neumorno kažnjava sve greške. Rezultat je 14:20 vodstvo Francuskinja na ulasku u posljednju trećinu susreta. Deset minuta prije kraja susreta Chambray je na +7. Razbranila se Quiniou, dok napadom dirigira iskusna Dankinja Mielke-Offendal. Na kraju 22:29.

Bila je ovo posljednja domaća utakmica Lokomotive u ovosezonskom izdanju EHF Europske lige. Lokosice nažalost nisu uspjele osigurati prolazak u sljedeću fazu natjecanja. Za kraj europske sezone, prvakinje Hrvatske će idućeg vikenda put Njemačke, na ogled s Thüringerom.

U drugoj utakmici 5. kola skupine B Braila je svladala u Rumunjskoj Thüringer 33:23 i prije zadnjeg kola ima bolji međusobni skor od Njemica, ali pobjeda za broj 1 bit će im potrebna u Francuskoj. Inače, Braila i Thüringer su prošli dalje, Chambray usprkos pobjedi u Zagrebu za to nema više šansi.

Poredak: Braila 8, Thüringer 8, Chambray 4, Lokomotiva 0.

Linker
29. svibanj 2024 17:31