MARKO DJURICA / REUTERS
STRAH I TREPET NA DESNOJ STRANI

MILJENIK NAVIJAČA I LEGENDARNO HRVATSKO KRILO O POVRATKU U REPREZENTACIJU 'Ne znam što bih rekao da me Lino sada pozove!'

IVAN ČUPIĆ Hrvatsko desno krilo u dresu Vardara, današnjeg Zagrebova protivnika u polufinalu, o utakmici, svom povratku u reprezentaciju, šansama svog kluba u Ligi prvaka...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. travanj 2017. 11:49

Vardar i Zagreb otvorit će završni turnir u Brestu. Puno je utakmica između ova dva protivnika i uvijek je to završavalo “knap”, makar je Vardar u ovom trenutku znatno moćniji financijski i kvalitetom. Prvo mjesto u SEHA ligi prvi puta u ovih šest godina te istodobno prvo mjesto u skupini Lige prvaka, čime su izbjegli osminu finala, nešto govore.

Zagrebu nakon Veszprema u osmini finala, nakon promjene trenera, neće biti nimalo lako. Jedan od razloga za to svakako je i Ivan Čupić, naš, nećemo reći bivši reprezentativac, već igrač koji je u stvaralačkoj stanci kada je riječ o reprezentaciji.

Sad je sve ili ništa

Put od Zagreba do Bresta proveo je gledajući film dok su ostali spavali. Budan je...

- Kod mene je to normalna stvar. U svibnju ću četvrti puta postati otac, tako da sam već naviknuo - smije se.

Vardar je naviknuo na vrhunski ritam ove sezone, ali ga je prije neki dan usporio Metalurg. Kako se to dogodilo?

- Ne znam, nemam neko posebno objašnjenje. Izgubili smo, ali ništa nije dramatično. Bila je dobra utakmica, mi dugo nismo igrali, malo smo zbog stanke u Ligi prvaka imali pripreme za finiš sezone. Recimo, splet okolnosti koji ćemo vratiti u svoju korist, ne sumnjam.

U kakvoj formi ste uoči Final Foura?

- Mislim da bi trebalo biti dobro jer sada u ova tri tjedna nam je sve ili ćemo završiti sezonu. Dakle, došli smo osvojiti SEHA ligu, želimo se plasirati u polufinale Lige prvaka prvi puta. Radili smo cijelu godinu za to i ne mislimo to tek olako propustiti.

Izbjeći igru ‘6 na 6’

I Zagreb ima svoje planove, a i novog trenera, vašeg velikog prijatelja Golužu?

- Drago mi je za Ketu, znam da će on sve poduzeti da nas iznenade. Nama je sa Zagrebom uvijek teško, puno teže nego što nekad izgleda da bi trebalo biti. To je rivalitet, a s druge strane igramo dosta često, tako da smo se već navikli jedni na druge, što isto nije nebitno.

Ivan Čupić
Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media

Imamo promjenu i na reprezentativnoj klupi, a sve češće se spominje da bi se u sastav mogao vratiti i Ivan Čupić?

- Ne znam što bih rekao. Rekao sam u Riju da je to bilo posljednje jer sam osjetio to tako, jer sam odlučio malo više vremena posvetiti obitelji, koja je sve brojnija. Nitko me nije natjerao na to. Bilo je razgovora i prije Francuske, puno smo razgovarali Ivano i ja, ali nije to bilo nikakvo nagovaranje. Sada se vratio Lino, nitko nije razgovarao sa mnom, tako da nemam po tom pitanju što dodati.

A da vas pozove da se vratite?

- Ne znam, stvarno ne znam. Evo, iskren sam, ne znam što bih rekao. Mladi trebaju dobiti priliku.

Dobro bi bilo čuti kako ste u tom smislu vidjeli SP u Francuskoj, gdje je Horvat vukao za dvojicu?

- Zlaji svaka čast, odigrao je turnir na vrhunskoj razini. Bilo mu je jako teško jer puno toga morao je sam.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
02. svibanj 2024 19:37