Darko Tomas / Hanza Media / CROPIX
FINALE CHALLENGE CUPA

NA OVO SU ČEKALE DUGIH 19 GODINA Fenomenalne Lokosice ponovo u europskom finalu! U 'dvojci' se orilo: 'Tko je jači od diva? Lokomotiva!'

CHALLENGE CUP Rukometašice Lokomotive i u drugoj polufinalnoj utakmici svladale nizozemski Virto/Quintus i sada čekaju protivnice u finalu
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 10. travanj 2017. 16:46

Rukometašice zagrebačke Lokomotive nakon 19 godina čekanja ponovo će igrati u europskom finalu!

- Tko je jači od diva? Lokomotiva! - zaorilo se Dvojkom Doma sportova nakon druge pobjede u razmaku od samo 24 sata nad istim nizozemskim protivnicama,

Nakon 24:23 u subotu, sinoć su djevojke Nenada Šoštarića potpuno deklasirale Virto/Quintus, ispratile ih kući sa 27:16, a sebe poslale u finale Challenge kupa. Prvo veliko finale nakon 1998. kada je Lokomotivu korak do trofeja Kup pobjednica kupova zaustavio norveški Baekkelagets Oslo. I tada je Lokomotivu vodio Šoštarić, samo, tada je za Lokomotivu s tribina grmjelo 3.500 ljudi, jučer šestotinjak...

- Rukometna vremena su se promijenila, na žalost, ali nadam se da ćemo ih mi vratiti u one velike dane - poželio je nakon velike pobjede Šoštarić koji se dan prije požalio baš na publiku.

Sjajna Tea Pijević

- Danas je to sličilo na polufinale, takva podrška je trebala ovim curama da bi uspjeli. Nemam što puno reći, zabili su nam 16 golova. Činjenica je da smo igrali odličnu obranu, da smo bili brži, pokretljiviji i da je Tea Pijević branila odlično.

Lokomotiva
Darko Tomas / Hanza Media / Hanza Media

I više nego odlično. Skinula je Nizozemkama čak 14 šuteva plus dva sedmerca. Samo najhrabriji treneri držali bi kapetanicu na klupi (Marina Razum), a u vatru bacili puno neiskusniju golmanicu.

- Odmah poslije prve utakmice, dao sam Tei CD i rekao ‘ti braniš sutra’. Marina je branila super u subotu, ali nama je trebalo malo više. A Tea je rođena za ove koje pucaju iz vana.

Baš to malo više dala je Pijević, ali dala je opet sjajna srednja vanjska Stela Posavec zabivši Quintusu 9 golova, lavovski je još jednom odigrala i Larissa Kalaus (7), Šenvald i Glavan neumorno su rušile sve u obrani i...

- Kad je tako fantastična obrana ispred tebe, golman mora doći do izražaja - skromno će Pijević.

- Izvukli smo zadnje atome snage. Ne mogu vjerovati da smo ih ovako razbile - u čudu je gledala Tea prema semaforu na kojem je pisalo +11.

Imale su lokosice i u prvom dijelu visoku razliku, pobjegle su na +7 (9:2) već u 14. minuti, na odmor su otišle sa 12:8, a onda je Šoštarić u svlačionici rekao “stisnite još jače u obrani” i djevojke su već na startu drugog dijela imale +8 (16:8). Nizozemske su se najviše približile na 6 golova razlike, ali onda je Lokomotiva krenula još jače. Dvije minute prije kraja imale su i 12 golova viška.

Lokomotiva
Darko Tomas / Hanza Media / CROPIX

Spremne i za Šveđanke

- Svaka čast svim curama. Zaslužile su svu podršku ovog grada i ljudi koji se brinu o rukometu. Nadam se da će ovu našu priču i kvalitetu tih cura konačno netko shvatiti.

U utorak će Lokomotiva saznati hoće li prvu utakmicu finala igrati doma ili u gostima. Finale se igra 6. i 14. svibnja, a gotovo siguran protivnik na tom putu biti će im švedski Höörs koji je u subotu dobio Sokol Porubu 28:16. Njihov uzvrat je 15. travnja.

- Ma, sigurno će biti Šveđanke. Bit ćemo spremni i za njih - poručio je Šoštarić.

Linker
07. svibanj 2024 08:40