Veselin Vujović
 REUTERS/Damir Sagolj
NOVI IZAZOV U LIGI PRVAKA

NAKON PORAZA U CELJU ZAGREBU STIŽU NEUGODNI MAĐARI Vujović traži pobjedu: 'Nemaju presing, imaju plan, ali mi to jednostavno moramo dobiti'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 30. rujan 2016. 16:07

Zagreb je izgubio u Celju, namučio se u Ljubuškom i u subotu tako malo grogiran dočekuje mađarski PICK Szeged, momčad koja ne zvuči jako, ali izgleda moćno. I Veselin Vujović svjestan situacije kaže:

- Pred nama je veliki izazov. Svaki gubitak bi nas udaljio od ideje da prođemo u drugi krug, koja je početak svih razmišljanja. Szeged je promijenio puno igrača i mi smo u sličnoj situaciji, ali mi ovo moramo dobiti. Netko će reći da sam prerano počeo s ovim “moramo”, ali to je jednostavno tako. Sljedeće utakmice od vitalne su važnosti i odredit će izgled naše skupine na kraju.

Zasad ne djelujete baš sjajno, nakon Celja ste spomenuli voljni moment?

- Sumnjam da igračima treba poseban motiv za takve utakmice. U ove dvije godine malo nas je njih dobilo kod kuće, tek Barcelona, PSG, Veszprem, a to su velikani. Sve ostale smo “ometlali”. Neke stvari u igri definitivno trebamo posložiti. Recimo, Tonči Valčić tek nedavno je počeo zbog ozljede palca, a stariji je igrač i treba mu vremena. Vori je, pak, došao iz drukčijeg sustava... Sve to treba složiti, a vremena nemamo.

Cingesar s ozljedom

Šebetić se vratio protiv Izviđača, nije bilo Cingesara...

- Šebetića moramo dozirati, vratio se nakon komplicirane ozljede. Jako je bitan za nas. Po mojoj procjeni on nije trenutačno ni na 50 posto svojih mogućnosti. Cingesar ima ozljedu gležnja, ja sam skeptičan i to mi radi velik problem u pripremi utakmice. Ali tko će govoriti o tome kada počne utakmica. Imamo to što imamo i nema tu filozofije.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group B Brazil v Slovenia - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Slovenia's coach Veselin Vujovic reacts. REUTERS/Marko Djurica FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Marko Djurica / REUTERS

Dugo ste bili u Španjolskoj, poznajete Pastora. Kakav su vam iskustva protiv njega? Slovi za vrlo pedantnog trenera, detaljista, a vi volite bacati kamenčiće u savršene strojeve?

- Razlika između mene i španjolskih trenera Cadenasa, Ortege, Raula, Pastora... generalno je u tome što oni puno više razmišljaju o protivniku i analiziraju ga, dok ja više razmišljam o svojoj momčadi i tome da ona izgleda kako treba. Tri sata gledati akciju ili gledati 22 utakmice, a sve možeš vidjeti u dvije, nema smisla. Valjda smo pametni da shvatimo. Ja sam dosta opušten po pitanju španjolskih trenera. Drago mi je što osjećaju respekt prema onome što sam radio u Španjolskoj.

Nemaju ime, ali su jaki

Zašto je Szeged opasan?

- Imaju sponzorske ugovore, daleko su budžetom iza nas. Mađarska vlada odučila je da je rukomet nacionalni sport i to se osjeti. Nemaju presing, imaju plan... Doveli su čak 11 novih igrača, tu su tri vrhunska slovenska reprezentativca, teški šuteri Buntić i Gorbok, dovodili su igrače s naših prostora, čemu su španjolski treneri uvijek bili skloni, i po tradiciji to dobro funkcionira. Mogu biti favoriti naše skupine, dobiti svakoga. Löwen im se izvukao samo zbog “izbrzanog” šuta Sandra Obranovića. Nisu imenom kao Kielce, Vardar ili Löwen, ali su kvalitetom blizu i publika mora znati da nam treba ozbiljna podrška. Publika nas nije iznevjerila u dvije sezone, nadam se da neće ni sada, a nećemo ni mi njih.

Linker
02. svibanj 2024 21:08