Zeljko Hajdinjak / Cropix / CROPIX
VELIKA ŠTETA

NEMA STRAHA ZA BUDUĆNOST HR RUKOMETA Hrvatska razbila Francuze pa ispustila europsko zlato!

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 21. kolovoz 2016. 21:46

HRVATSKA - FRANCUSKA 38:40 (19:18)

KOPRIVNICA - SD Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 1.500. Suci: Hanspeter Brodbeck i Simon Reich (Njemačka). Delegat EHF-a: Marek Zabczynski (Poljska).

HRVATSKA: Radočaj (9), Panjan (4); Špruk 2, Koncul, Martinović 7 (1), Strbad, Raguž 2, Lučin 5, Grahovac, Bahtijarević 3, Šarac 1, Jaganjac 9, Vusić, Miličević 9, Turčić, Curiš. IZBORNIK: Luka Panza.

FRANCUSKA: Boulogne, Kieffer (13); Richert 3, Bos 1, Tribillon 4, Gaudin 3, Kervadec, Prandi 5, Villeminot 11 (5), Nahi 1, Kempf 4, Benhalima, Damiani 2, Jonnier 5, Gibelin 1, Mapu. IZBORNIK: Pascal Bourgeais.

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Francuska 5 (5).

ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 min, Francuska 8 min.

IGRAČ UTAKMICE: Kyllian Villeminot.

--------------------------------------------------------------------

Hrvatska je ostala na dva zlata osvojena na Europskim prvenstvima za kadete, osvojenima 2006. u Estoniji i 2010. u Crnoj Gori. U nedjelju je pred ispunjenom koprivničkom dvoranom u odličnoj atmosferi s bučnim navijanjem bolja ipak bila Francuska te se zasluženo popela na europski tron. Bez obzira na poraz u finalu, ujedno i prvi na ovom prvenstvu, treba naglasiti da su hrvatski kadeti pokazali da u njima postoji velik potencijal te da za budućnost našeg rukometa ne bi trebalo brinuti.

Hrvatska je krenula s Panjanom na golu, na vanjskim pozicijama bili su Jaganjac, Bahtijarević i Martinović, Strbad i Raguž na krilima te Miličević na crti. Odlično je krenuo Panjan, skinuo je prva dva udarca Francuza, poveli smo 2:0, ali ubrzo je suparnik pronašao svoj ritam i već od samog početka moglo se vidjeti da će to biti još jedna utakmica s velikim brojem pogodaka. Francuzima naša 5-1 obrana nije predstavljala prevelik problem jer su pronašli prostora na krilima i za to nismo imali rješenje, a u napadu su vukli Jaganjac i Martinović.

Nakon 15 minuta Panza je promijenio vratara, ušao je Radočaj koji je do kraja poluvremena obranio četiri udarca. Francuska se u 23. minuti odvojila na 13:15, ali Lučin i Miličević lako su prolazili i na odmor se otišlo s minimalnom prednošću.

Na početku nastavka Hrvatska je stisnula obranu, razbranio se Radočaj, išle su kontre i serijom 4:0 odvajamo se na pet razlike u 35. minuti. Kod 26:20 u 40. minuti francuski je izbornik morao pozvati minutu odmora jer je vidio da kola idu nizbrdo. Vratila se Francuska u igru, Villemont je zabio svoj osmi gol za 27:25 u 44. minuti, i malo-pomalo hrvatska prednost se topila, kao da je nestalo energije u redovima naših reprezentativaca, a Francuzi su pojačali ritam u završnici u potpunosti preokrenuli susret u svoju korist. U 14 minuta napravili su Tricolori seriju 12:3 i na kraju zasluženo proslavili europski naslov, dok je treće mjesto pripalo Njemačkoj koja je nakon produžetka svladala Sloveniju 32:31.

Hrvatski su igrači osvojili i dva individualna priznanja te su u najbolju sedmorku Eura izabrani pivot Adrian Miličević i desni vanjski Ivan Martinović.

Linker
08. svibanj 2024 04:09