Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
SVE DRUGO BILO JE SAVRŠENO

NOVA ZVIJEZDA ZAGREBA PROPUSTILA VELIKU PRILIKU U DRAMATIČNOJ ZAVRŠNICI Preuzimam odgovornost, nisam vidio da je Kontrec sam

STIPE MANDALINIĆ Sa devet golova najbolji igrač PPD Zagreba u minimalnom porazu u 6. kolu Lige prvaka u Frankfurtu od njemačkog prvaka RN Löwena
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 11. studeni 2016. 10:43

Na kraju je to izgledalo kao da je za dlaku, no činjenica je da su rukometaši PPD Zagreba u 6. kolu Lige prvaka svih 60 minuta u Frankfurtu lovili prvaka Njemačke. I na kraju ga nisu uspjeli uloviti.

- Ako treba preuzeti odgovornost za to što nismo izvukli bod, taj sam - kaže Stipe Mandalinić, 24-godišnji lijevi vanjski Zagreba zbog kojeg je njegova momčad i uspjela dovesti RN Löwen u dramu.

- Taj zadnji napad...

Iako je prije toga zabio 9 golova Löwenu, zadnji napad, posljednje sekunde utakmice u kojoj je Zagreb bio na -1 i imao priliku za osvajanje boda, lopta je bila baš u Stipinim rukama.

- Opet je lopta za riješiti utakmicu bila kod mene. Ali, Petersson me gurnuo, zarotirao me, iza leđa je ostao Kontrec sam na crti, ali nisam ga vidio. Eto, desilo se, stvarno ga nisam vidio.

I sekunde su procurile.

- Ponavljam, ako treba preuzet odgovornost, preuzimam je.

Stipe je u dosadašnjih šest Zagrebovih utakmica zabio čak 36 golova, no u ovoj je posebno djelovao kao vođa Zagreba. Je li mu novi trener Silvio Ivandija dao neke veće ovlasti?

- Ma mislim da sam sada ipak stekao veće iskustvo, nije me strah preuzeti odgovornost, šutnuti, ali nije mi problem ni preuzeti krivicu. Kao zbog onog cepelina u Brestu koji nisam trebao skočiti. Nije da ja nešto radim namjerno. Želim uvijek najbolje, ali nekada ispadne dobro, nekada ne.

Vratio se još jednom u Frankfurt.

- Čestitao bih svojoj ekipi na strašnoj borbenosti pogotovo u drugom poluvremenu kada smo se digli. Prvo nije bilo kako smo se dogovorili, malo smo bili prestatični, pogotovo u napadu, a ni obrana nije dobro funkcionirala. Mislim da smo drugo poluvrijeme puno puno bolje igrali u oba pravca. Imali smo i taj zadnji napad za "iks", ali jednostavno nismo uspjeli realizirati.

Trener Ivandija nije imao puno prigovora na drugi dio utakmice, pogotovo ne na posljednih 15 minuta, ali uvod nije bio dobar. Baš kao ni protiv Vardara i Meškova.

- Ne znam što je s tim ulascima u utakmicu. Trebamo svi zajedno vidjeti zašto nam se to događa i pokušati popraviti.

Neće imati puno vremena za popravke, jer već 16. sljedećeg četvrta u varaždinskoj areni dočekuju prvaka Europe, Kielce.

- Mogli bi ih iznenaditi, borbom, željom, ako popravimo to prvo poluvrijeme, počevši od mene pa do svih ostalih. Silno nam treba jedan takav veliki skalp, takva velika pobjeda - poželio je Mandalinić.

Linker
14. svibanj 2024 00:10