Paun Paunović/CROPIX
POČINJE JEDNA NOVA PRIČA

NOVI TRENER HRVATSKIH VRATARA VENIO LOSERT 'Valter je imao vrhunski rezultat, a razlozi zbog kojih više nije tu doista nemaju veze sa mnom'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 03. studeni 2016. 14:54

Venio Losert naslijedio je svog negdašnjeg suigrača Valtera Matoševića na trenerskoj klupi reprezentacije. Makar Valter nije napravio ništa zbog čega bi morao otići, Balićeva je odluka da Loci sada bude taj koji će raditi s vratarima. Objašnjenje smo čuli, želja da “novi ljudi” daju svježinu za korak naprijed. Ako je to Loci, nije upitan jer iza njega stoje dva olimpijska zlata, kao i iza Valtera, 211 nastupa u državnom dresu od početaka u Atlanti ‘96 pa sve do Londona ‘12.

Sviđa mi se posao

Nekog većeg trenerskog iskustva nema, no škola je neupitna. Jedan od najškolovanijih vratara ikada u Hrvatskoj, koji je prošao sve, koji je stasao uz oca Vladu, koji je nekad isto bio vrhunski vratar, a onda i trener. Zanimljivo, Valter i Loci najjači su i najdugovječniji tandem koji smo ikad imali na reprezentativnim vratima, samo im se Vlado Šola uspio približiti u konkurenciji. Hoće li još netko to učiniti, sada ovisi o Losertu.

Je li Venio Losert dobar trener?

- To ne mogu reći.

Hoće li biti dobar trener?

- Ne znam, još nisam odlučio hoću li se ovim baviti. Zasad mogu reći da mi se dopada. Tu sam već uključen u rad s mladima, sve ovo nije mi novost. Mogu pomoći, a hoće li to biti dobro, vidjet ćemo. Ja se nadam da hoće.

Je li teško doći nakon Valtera Matoševića, s kojim ste bili tandem, koji vas je trenirao, koji je autor vratara koji su nas odveli na OI i donijeli nam medalju na EP-u u Poljskoj, a sada je iz nekih nepoznatih razloga smijenjen?

- Meni nije teško. Došao sam na zahtjev Balića, koji je smatrao da mogu pomoći. A što se Valtera tiče, imali smo sjajnu suradnju, sjajan odnos, bili smo i ostali dobri. Jako cijenim njegov stil branjenja, rada, on je vrlo zahtjevan. Imao je vrhunski rezultat, a razlozi zbog kojih više nije tu doista nemaju veze sa mnom. Niti to može promijeniti naš odnos, jer on je stvaran godinama.

Kako komentirate izbor trojice?

- To je samo izbor za ovaj put, u kombinaciji su i ostali kojih sada nema, koliko znam. Mislim da je najbitnije što ćemo tražiti - tandem. Tražit ćemo dvojicu koja se najbolje poklapaju, koja će dati sigurnost.

Mate Šunjić je novost?

- Na neki način, no radi se o vrataru koji je tu već bio, koji je prošao sve mlade selekcije, kojem nisu strane sve te stvari - bez velikih riječi i bez velikih najava, reklo bi se u svom stilu, zaključio je Losert.

Linker
21. svibanj 2024 17:23