REUTERS/Marko Djurica / REUTERS
IZNENAĐUJUĆI DIO U IZVJEŠĆU

OVO JOŠ NISMO ČULI OD ŽELJKA BABIĆA Debaklu Hrvatske u Riju kumovala je loša atmosfera u reprezentaciji?

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 08. rujan 2016. 21:20

Željko Babić nije više izbornik hrvatske rukometne reprezentacije. Poslao je ostavku na adresu HRS-a. Očekivano, nakon debakla u Riju, posebno načina na koji je sve završilo porazom od Poljske.

S puno stvari se nije uspio nositi, priznao on to ili ne. Iz priopćenja koje možete pročitati ovdje je vidljivo da priznaje, ali između redaka, i ono "ne" jer tvrdoglavost mu je uvijek bila karakteristika.

No, Babić je u HRS poslao i analizu nastupa u Riju iz koje izdvajamo:

O fazama:

- Pripreme su bile u četiri ciklusa kroz 38 radnih dana. Prvu fazu odradili su u Svetom Martinu na Muri, drugu u Splitu, treću u Zadru, a posljednju, uoči odlaska u Rio, u Opatiji.

O izboru:

- Okupljanje je prošlo bez kršenja pravila reprezentacije, a pripreme su zaključene 28. srpnja. Bilo je problema s odabirom putnika, ali su Horvat i Kozina ipak završili u Riju, iako nisu odradili dio priprema.

O skupini:

- Probleme u momčadi otkrio je težak poraz od Katara 30:23, ali uspjeli smo se oporaviti i osvojiti prvo mjesto u skupini. Prvo mjesto razlog je za zadovoljstvo, ali uz dodatak da je prvi dio turnira reprezentacija odigrala s puno oscilacija, što je, kako kaže, najveći problem njega i ove generacije. "Crne rupe, loša kontrola ritma i rezultata su nedopustive kad lovite medalju", napisao je Babić.

O Poljskoj:

- Preuzimam odgovornost... Nije bilo potrebne discipline, koncentracije, a igra je bila nedopustivo loša.

Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX

O igračima:

- Igrači su bili suviše nervozni, što ih je spriječilo u potpunom iskazivanju potencijala. Loša atmosfera unutar momčadi narušila je duh u reprezentaciji.

O odlasku:

- Ako Upravni odbor sumnja u moje sposobnosti obavljanja tog zadatka, vrijeme je za odlazak.

Linker
27. travanj 2024 12:53