Ante Čizmić/Cropix
DRAMA U ZAVRŠNICI

Španjolska prvi put u povijesti ispala u prvom krugu, Hrvatska prenosi samo jedan bod

Austrija je prošla dalje nakon što je odigrala neriješeno protiv Španjolske (33:33)
Piše: SNObjavljeno: 16. siječanj 2024. 22:10

Austrija je napravila veliko iznenađenje i prošla u sljedeći krug Europskog prvenstva u rukometu. Nakon remija protiv Hrvatske, Austrijanci su remizirali i protiv Španjolaca.

S konačnih 33:33 Austrija je ostala na 3 boda, Španjolska na dva, a Hrvatska je prva s pet bodova. Hrvatska tako u drugi krug prenosi jedan bod, osvojen u remiju s Austrijom.

Austrija je bila bolja te su kroz cijeli prvi dio vodili. Najviše su vodili tri razlike, a na predah su ponijeli prednost od dva gola (17:15). Španjolci su tu prednost okrenuli početkom nastavka te se sredinom drugog dijela igralo gol za gol.

Austrijanci su se ponovno odvojili pet minuta kraja kada dolaze do prednosti 31:29. Tada Španjolci zabijaju tri gola u nizu i ponovno dolaze u vodstvo. Bod i prolazak u drugi krug Austriji je donio Janko Božović golom devet sekundi prije kraja. Pokušala je Španjolska složiti napad, ali nije bilo dovoljno vremena.

Španjolskoj je ovo prvi puta u povijesti da ispadaju u prvom krugu Europskog prvenstva. Do ovog turnira su bili jedina reprezentacija kojoj se to nije dogodilo. Uoči prvenstva su imali niz od šest uzastopnih polufinala, a taj niz je sada prekinut ranije od očekivanog.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 01:44