VALENTINA CLARET/PANORAMIC/PROFIMEDIA
VERON NAČINOVIĆ ZA SN

Okršaj dvojice Hrvata u Ligi prvaka: ‘Oni su institucija, uvijek mogu svakoga pobijediti‘

Kružni napadač francuskog Montpelliera uoči četvrtfinala Lige prvaka s Kielom
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. travanj 2024. 13:49

U današnjem četvrtfinalu Lige prvaka pratit ćemo i zanimljiv dvoboj hrvatskih reprezentativaca. Veron Načinović s Montpellierom dočekuje Domagoja Duvnjaka i njegov Kiel u prvom četvrtfinalnom susretu koji je na rasporedu u 20.45 sati.

- Kod mene je sve u redu sa zdravljem, isto tako i u ekipi – kaže kružni napadač Montpelliera.

U uvodu je prokomentirao dosadašnji tijek klupske sezone.

- Bilo je i uspona i padova, ali sve u svemu, zadovoljan sam. Sezona još nije gotova, čeka nas završnica prvenstva, a isto tako i Lige prvaka, pa ću nakon toga moći dati konačnu ocjenu.

Svoje mjesto među osam najboljih u Europi Načinović i suigrači izborili su preko Zagreba.

- Pobjedom u Barceloni osigurali smo utakmice sa Zagrebom u osmini finala. Bile su to dvije teške, čvrste utakmice, ali na kraju smo pokazali da smo trenutno bolja i spremnija ekipa te smo prošli u četvrtfinale.

Kako gledate na sljedećeg suparnika? Kiel će u svakom slučaju biti zahtjevniji od hrvatskog prvaka?

- Mislim da možemo proći na Final Four Lige prvaka. Opet, na drugoj strani bit će Kiel, institucija u rukometnom svijetu. Iako igraju malo lošiju sezonu, uvijek mogu svakoga pobijediti. Mislim da će biti dvije dobre utakmice, s tim da je ključna prva u Montpellieru.

U Parizu se nadam medalji

Hrvatska je doznala suparnike na olimpijskom turnir. Čemu se vi nadate u Parizu?

- Nadam se medalji, naravno! Zadovoljan sam sa ždrijebom, izbjegli smo Francuze i Dance u skupini koji su objektivno prve dvije reprezentacije u svijetu. Rekao bih da nam odgovara ovakva skupina, da protiv lakših suparnika možemo podići atmosferu i samopouzdanje i ući u eliminacijsku fazu turnira s više elana – kazao je hrvatski kružni napadač. (gčm)

Kaže se da je uzvrat kod kuće uvijek prednost, kako bi gledate na to?

- Možda bi nam ipak bilo bolje igrati prvu utakmicu doma, ali oni su bili prvaci svoje skupine i u drugoj će biti domaćini. No, ako pokažemo da možemo igrati protiv njih, onda će nam to biti psihološka prednost i za uzvrat, a ne da se prestrašimo publike, gostujućeg terena i okruženja da kojim slučajem u gostima igramo prvi susret.

Kakvu utakmicu možemo očekivati?

- Mislim da će biti čvrsta utakmica, svakako i druga u Njemačkoj. Mislim da bi prije moglo biti manje nego više golova, ali vidjet ćemo. Igraju brz napad i čvrstu obranu, s puno kontakta i prekršaja, a isto tako igramo i mi.

Koje su najveće kvalitete Kiela?

- Sigurno imaju dobru vanjsku liniju, dobre šutere. U obrani imaju visinu i čvrstoću, i mislim da su to njihove najvažnije kvalitete. Naravno, tu je i iskustvo igranja u Ligi prvaka, njihovi igrači su dosta iskusniji po tom pitanju, ipak smo mi mlađa ekipa.

Jeste li možda bili u kontaktu s Domagojem Duvnjakom ovih dana?

- Nisam, ali sigurno da ćemo popričati kad se vidimo. U srijedu ćemo ipak biti protivnici, svatko će se boriti za svoj klub...

image
ANTE CIZMIC Cropix

Na čemu Montpellier temelji samopouzdanje?

- Kao sportaš uvijek vjeruješ da možeš pobijediti. Mislim da samopouzdanja i kvalitete imamo, ali treba to i pokazati na terenu. Ne vidim razlog zašto bismo se nekoga bojali.

U francuskom prvenstvu ste treći, možete li dohvatiti drugo mjesto i Ligu prvaka?

- Nantes se malo odvojio, tako da će biti teško dohvatiti drugo mjesto. Moramo njih pobijediti i čekati da izgube još jednu utakmicu, a mi moramo dobiti sve ostale da budemo drugi. Borit ćemo se do kraja, nema odustajanja, idemo na pobjedu u svakoj utakmici.

Hoće li biti veliki kiks ako ne uspijete izborili plasman u Ligu prvaka?

- Nije to baš tako lagan pothvat kao što možda izgleda. S jedne strane bi to bio mali podbačaj, ali ništa još nije gotovo, na kraju ćemo vidjeti – zaključio je Načinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 13:50