Zagreb - Sesvete

 JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF
FINALE KUPA U POREČU

Zagreb bez euforije proslavio naslov, Sesvećani ponosni unatoč porazu: ‘Ovo je naš najveći doseg do sada‘

‘Naša obrana je bila ključ cijele priče i u ovom slučaju‘, rekao je Jakov Gojun, igrač Zagreba
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 18. svibanj 2024. 21:04

Zagreb je bez neke velike euforije proslavio 30. naslov pobjednika Kupa Hrvatske u Poreču. To je 22. naslov koji su zagrebaši osvojili u nizu u ovom natjecanju. Malo se tome treba što dodati.

Andrija Nikolić proslavio je svoj prvi naslov na klupi Zagreba kao prvi trener.

- Bilo je dobro, ostvarili smo cilj zbog kojeg smo bili u Poreču. Imamo dosta problema, posebno s desnom stranom napada, pa smo se snalazili. Čupić je taj dio odradio jako dobro umjesto Moralesa i Klarice na koje nismo mogli računati. Iskreno, nije bilo neke posebne inspiracije u igri, bila je to solidna utakmica u kojoj smo kontrolirali rezultat od početka do kraja. Umor je vidljiv, a i nije čudo jer je bilo stvarno jako puno utakmica ove sezone i sada još čekamo utakmicu s Nexeom u prvenstvu u četvrtak i vjerujemo da će biti posljednja ove sezone, makar maksimalan respekt ostaje prema Našičanima. I Sesvete su zaslužile pljesak za odigrano finale, ali mi smo bili bolji.

Obrana ključ cijele priče

Timur Dibirov bio je dvostruki rekorder, nagradu za MVP turnira uručio mu je izbornik Hrvatske Dagur Sigurdsson.

- Da, najstariji osvajač Kupa Hrvatske i igrač koji je na ovom turniru odigrao svih 60 minuta. To se očekivalo od mene i jako sam zadovoljan zbog toga. Uvijek je lijepo osvojiti naslov, mislim da smo ga mi po svemu ovdje zaslužili, iako u našoj igri nije bilo neke posebne inspiracije. No, najvažnije da smo napravili posao kao treba.

image
JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF

Jakov Gojun podignuo je pobjedničke pehare, među njima i onaj tradicionalni Sportskih novosti.

- Mislim da smo opravdali naslov. Naša obrana je bila ključ cijele priče i u ovom slučaju, jer imali smo dosta realnih problema u napadu, ali su momci super držali kontrolu svih 60 minuta.

I dok je Zagreb pjevao, Sesvećani nisu bili prezadovoljni i oduševljeni, makar imaju pravo biti ponosni na ono što su učinili.

- Ovo je naš najveći klupski doseg do sada i to je veliki razlog za zadovoljstvo. Mislim da smo doigrali dobru utakmicu u finalu, da je realno do pet golova razlike, ali Zagreb je iskusan i zna naplatiti pogreške. Probao sam na startu sa 7 na 6, s 5-1 obranom, nešto sam morao probati, jer to je bio jedini način da pokušamo iznenaditi. Nismo uspjeli, ali mislim da smo na dobrom putu, da klub ima svije ciljeve, planove i da će nastaviti rasti u godinama koje dolaze.

image

Igor Vori

JOZO CABRAJA/ KOLEKTIFF

Ivan Dumenčić, kapetan Sesveta će dodati:

- Nama je u ovoj utakmici problem bio napad, posebno u prvom dijelu. Tu se Zagreb odvojio, sve drugo je bio pokušaj da ih ulovimo, a to je bilo teško. Uvijek je loše kada izgubiš utakmicu, posebno finale, ali mislim da si nemamo što prigovoriti ni na ovom turniru ni u cijeloj sezoni ukupno gledano.

I na kraju samo mala isprika, da se krivo ne shvati. Najbolji i najperspektivniji mladi igrač Sesveta je Josip Tomić, ne Josip Topić. Jedno slovo nekad čuda radi. Isprika obojici.

Linker
18. svibanj 2024 21:06