CROPIX
DOGOVORITE SE VIŠE

TRENER ZAGREBA OBJASNIO NOVU DRAMU U ARENI 'Neki su igrači imali čudan pristup utakmici'

UZBUDLJIVO U ARENI Zagreb je odigrao je loše poluvrijeme, gosti su vodili i sa 7 golova, no drama nije izostala na kraju uz nepovoljan rasplet
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 24. rujan 2017. 13:34

Zagreb je izgubio od Szegeda. Približili su se nakon -7 na -1, imali priliku protiv protivnika, koji je rano završio utakmicu. Nisu uspjeli napraviti totalni preokret, ali u tih desetak minuta pokazali su da mogu puno više nego u onih loših 50. Šteta.

U prvom dijelu vidjeli smo jako loše izdanje Zagreba. Kao da nikad nisu igrali sa Szegedom. I napadački i obrambeno djelovali su potpuno izvan priče. Lovili su se 20 minuta, a onda kada je malo nešto i krenulo, pogreške su ih vratile u veliki minus.

Obrambeno je najveći feler bila činjenica što je Buntića držao Mandalinić, a to je nemoguće. Iskusni Bunta to je skupo naplatio Zagrebu, koji nije imao na zamjenu Mandalinića u obrani (možda da se zamijenio s Josipom Valčićem za mjesto) jer je igrao na daljoj strani od klupe, a onda napadački ne bi imao to što ima s njim. Kockanje je neuspjelo.

Poluvrijeme za zaborav

Onda dekoncentracija, primanje golova s dva igrača više i to da im protivnik napravi cepelin. To su nedopustive stvari za ovu razinu natjecanja. Pa je onda Vori u 16. minuti imao već dva isključenja, pa Skok nije mogao obraniti ništa da malo izvadi situaciju. I 17 golova primljenih na poluvremenu dovoljno jasno govori o problemu.

- Težimo primiti 10-13 golova u poluvremenu, a primili smo 17 u prvom, što je za dobiti ovakav meč previše - kaže Kasim Kamenica, trener Zagreba nakon utakmice.

Zašto Mandalinić na Buntića?

- Zato što smo postavili princip da svatko treba igrati obranu, da nema dijagonalnih izmjena. Buntić je odličan, ali nije bauk, ne zabija sa 12 metara, nego s devet, a to je stvar koncentracije, koja nije bila kod Mandalinića.

Napadački, spori, polukontra nula bodova. Prelazak na dva dok nije ušao Mrakovčić nije postojao pa je sav teret nosio dvojac Marković - Mandalinić, a baš su to Mađari htjeli. Pa je bilo tehničkih pogrešaka, lakih golova Szegeda, a kada takva momčad ode na neku bolju razliku, to je jako teško stizati.

Ulazak Markovčića donio je prijelaz, donio je njegova četiri gola za redom, rasterećenje, ali nije to izgledalo u konačnici kao igra, nego kao pojedinačni juriši na gol odlično organizirane momčadi Szegeda, koja vjerojatno nije očekivala tako lagan posao.

- Neki su igrači imali čudan pristup utakmici. Ne mogu reći što se dogodilo, ali nismo svi ušli u utakmicu da je dobijemo onako kako smo dogovarali. Ako smo dogovorili prijelaz na crtu, onda nismo trebali čekati 20 minuta da se to dogodi, a Mrakovčić i Vuglač su pokazali da se može. Čim smo bili brži, bili smo opasniji, ali još ne možemo napraviti neke stvari, još nismo spremni.

Došli do -1

Pa je dodao.

- Zašto nismo? Vidjelo se u finišu po šutu. Ako treba tri sata raditi, onda su tri sata, a ne jedan. To je isključivo stvar trenera.

Možete li neko ime reći, makar to nije zgodno?

- Mogu, vidjelo se to na igri Mandalinića, Kontreca, Jose Valčića... Mislim da su oni igrači koji vrijede puno više od ovoga - kaže Kamenica.

Nastavak je krenuo s izmjenama. Ravnić na krilu, Vuglač na desnom vanjskom, Mandalinić samo napad, Šušnja samo obrana, Mrakovčić za Tončija Valčića... Puno je to promjena bilo da bi se lovio ritam protiv jednog takvog protivnika.

Veliki trud je uložen, to nitko ne može poreći, no, to jednostavno nije izgledalo europski ozbiljno i konkurentno.

Sve je najviše ovisilo o Szegedu, koji je trebao pogubiti konce, ali oni to teško gube. No, ipak uspjeli su. Vuglač je zabio tri za redom, a Pastor na +4 zvao time-out da primiri situaciju, no, Zagreb je bio u seriji 6:0, sve se okrenulo, došli su na -1.

Šego zaključao vrata

No, onda dva ekstra poteza Žitnjikova, pogreška u napadu dotad odličnog Vuglača i Szeged se vraća na +3, a vremena je bilo sve manje. Pastor je stavio na gol Šegu, ovaj mu je vratio s četiri obrane u nizu i to je bio kraj.

- Njihov tandem vratara bio je na višoj razini od naših.

U drugom dijelu išli smo na sve ili ništa. Gol Vorija za -1 bio je i klasično isključenje, ali nije dosuđeno. Možda bi nam to dalo veću priliku, no, Szeged je dobra momčadm koju je teško s ovakvim oscilacijama nadigrati i dobiti.

Trener Szegeda Juan Carlos Pastor s puno rezona prokomentirao je pobjedu svoje momčadi.

- Za nas vrlo važna utakmica nakon poraza u Nantesu. Dva različita poluvremena. Imali smo mirnih +7 u nastavku, a onda smo izgubili ritam, na sreću, ne i utakmicu. U posljednjih nekoliko minuta smo se vratili u igru i s dobrim obranama vratara, na početku Sierre, na kraju Šege, dobili važnu pobjedu. Ovo nije bila naša najbolja igra, ali u ovakvim situacijama važna je pobjeda. Nismo još na razini prošle sezone.

Dogovorite se

To definitivno nije bilo dobro od Zagreba, a sada slijedi gostovanje kod Vardara, pa onda dolazi Wisla, od koje se izgubiti ne smije. No, kako u ovom trenutku djeluje Zagreb, teško da može pobijediti bilo koga u Ligi prvaka.

A ništa, valjda će se probuditi. Promjene igrača i trenera nisu se pokazale kao rješenje. Nije to toliko slaba momčad kako je izgledala u subotu 50 minuta, definitivno. Sami si moraju odgovoriti zašto.

Trenerove riječi o čudnom pristupu vrlo su iskrene, makar ni sam nije briljirao usprkos postavljenim principima. No, bez povjerenja jednih u druge, kojeg nema, samo je pitanje tko će otići, a to više nema nikakvog smisla.

Zato, zatvorite se i dogovorite se.

Linker
06. svibanj 2024 07:57