Screenshot: Youtube
VEČER ZA PAMĆENJE

VIDEO: POJAVILA SE SNIMKA 'STIVIJEVOG ČUDA' Pogledajte genijalne obrane hrvatskog vratara, uključujući onu koja je podigla čitav Zagreb na noge!

Do utakmice protiv Vardara u subotu navečer Zagrebovi rukometaši ove sezone nisu upisali nijednu pobjedu u Ligi prvaka (0-4). Nakon poluvremena se činilo kako će se niz nastaviti budući su zaostajali 12-17, ali onda je došlo do preokreta, Ivan Stevanović branio je čuda, uključujući udarac Dušebajeva u zadnjoj sekundi i hrvatski prvak je slavio s 28-27.
Piše: Kristina LeovacObjavljeno: 24. listopad 2016. 15:36

Radnici koji se brinu oko uređenja dvorane za Ligu prvaka, a koji prilično dugo ostaju u Areni, završili su svoje poslove. A Ivan Stevanović još je bio unutra. Neumorno je dijelio autograme i osmijehe golemom mladih navijača, koji su nestrpljivo čekali svoj red.

- Neka, to je najlakši dio posla.

Tko mu je kriv kad se razbranio... U subotu navečer Vardaru je skinuo 12 šutova i čak tri sedmerca.

Odlično 2. poluvrijeme

- S tim Vardarom igramo već godinama, nalazimo se minimalno dva puta kroz sezonu i onda još na Final Fouru SEHA lige. Prilično dobro se poznajemo, bez obzira na to što su dobili neke nove igrače, znamo i njih. Mislim da mi je to olakšalo posao. Iako, prijašnjih godina nisam imao baš dobre rezultate protiv njih. I meni se očito malo vratilo.

Konačno, u petom pokušaju u skupini B Lige prvaka.

- Drago mi je što smo baš njih dobili. Vardar svakako konkurira za Final Four Lige prvaka.

Vardar je najjača momčad s kojom je Zagreb igrao u ovih pet kola, a dok je Veselin Vujović bio na klupi, njegovi dečki najboljima su se pokazivali baš u najtežim utakmicama.

- Ove sezone imamo nezahvalnu skupinu u Ligi prvaka, protivnici nisu toliko zvučni da bi napunili Arenu, ali sve su to ekipe koje imaju 3-4 puta veće budžete od našeg. Sve su to vrhunski igrači protiv kojih je teško igrati.

Vardar ruskog gazde Sergeja Samsonjenka svakako je od onih s debljim svotama na kontu.

- Odigrali smo stvarno dobru utakmicu, odlično drugo poluvrijeme. Prvo nije bilo tako sjajno, bili smo u grču. Trebala nam je jedna ovakva utakmica, protiv protivnika koji dosad nije bio poražen.

Točno, Skopljanci su u Zagreb došli s četiri pobjede u skupini Lige prvaka i sedam pobjeda i jednim remijem (Meškov) u SEHA ligi.

- Nadam se da će nam ovo biti poticaj za dalje i da ćemo nastaviti s ovakvim igrama.

Zagreb je izgledao drukčije. Konačno su na teren izašli kao momčad.

- Mislim da smo bili malo opušteniji. Naravno, kad dođe novi trener, uvijek se očekuje neki pozitivni šok. Nadam se da je ovo bilo to za nas i da ćemo nastaviti istim tempom.

Koliko Ivan poznaje novog trenera Silvija Ivandiju?

- Igrom slučaja čak sam i igrao s njim - nasmijao se 34-godišnji Riječanin.

- Kad sam bio klinac, kad sam počinjao, on je bio u Zametu, koji je tada bio prilično jak. Poznajem ga i više nego dobro.

I? Kakav je?

- Teško mi je govoriti o tome, možda imam malo drukčiji odnos jer sam igrao s njim, ali mislim da će se cijela momčad dobro slagati s njim. A pogotovo će nam sve biti lakše nakon ove pobjede.

Očekuje li Ivan kakve povlastice od bivšeg kolege?

- Neee - opet se nasmijao.

- Nisam ih imao ni u ovoj utakmici.

“Prava injekcija.” Tako je Ivan nazvao ovu pobjedu nad Vardarom.

- Ovo će nam dosta pomoći. Pogotovo što nas nakon reprezentativne stanke čeka iznimno težak raspored. Imamo dva puta Kielce, dva puta RN Löwen, još SEHA ligu s Vardarom, Veszpremom... Opak raspored. Ali ponavljam, s ovom pobjedom pao nam je velik teret. Vjerujem da sada samo možemo biti bolji

Linker
10. svibanj 2024 21:30