Željko Babić
 REUTERS/Marko Djurica
ČEKA SE LEGENDA

ŽELJKO BABIĆ JE OTIŠAO, ALI... Najvažnije je što o svemu misli zaštitni znak reprezentacije i najveći svih vremena

Trebamo Balića koji se ne sakriva od medija, kojeg se ne moljaka za izjave, koji nije namršten čim mu se postavi pitanje...
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 09. rujan 2016. 10:03

Babić je otišao, način je samo nastavak onoga kako je funkcionirao. Ako je momčad bila nespremna, ako nije imala dobru atmosferu, ako su griješili taktički, onda je to svakako dio njegove odgovornosti.

Sporno ostaje pitanje koliko su upliva u sve to imali suradnici. Teško se oteti dojmu da nisu vidjeli s tolikim iskustvom kamo to ide ili su vidjeli, rekli, ali nisu doživljeni. Taj odgovor vjerojatno ćemo saznati nakon sastanka Upravnog odbora jer zasad je jedini odgovor šutnja. Poznavajući ih kao igrače okrenuli bi sve na glavu da ne završi onako kako je završilo, a izašli su potišteni...

I svi, baš kao i igrači nakon što je Babić poslao pismo, nisu se oglasili. I to nešto govori.

Ostaje pitanje slaže li se sa svim s tim Ivano Balić kao koordinator za muški rukomet. Nekako smo uvjereni da Ivano prepoznaje stvari i da će shvatiti da je javni odnos prema cijeloj priči ipak izostao, a njegova riječ nešto je do čega se drži, pa čak i ako se u nekim stvarima preračunao, da ne kažemo pogriješio jer on kao najbolji, ne voli taj termin.

U svakom slučaju, i on će reći svoje sljedećih dana pa će rukomet nastaviti živjeti. Reprezentacija treba Balića, on je zaštitni znak te reprezentacije, ali Balića koji se ne sakriva od medija, kojeg se ne moljaka za izjave, koji nije namršten čim mu se postavi pitanje, koji je uz momčad i u Riju i u ubuduće jer to nije samo forma, nego autoritet prema van, koji je i te kako potreban.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group A Argentina v Croatia - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 09/08/2016. Croatia's coach Zeljko Babic reacts. REUTERS/Antonio Bronic FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS

Svi trebaju Balića koji surađuje s ljudima koji su mu dali povjerenje, a ne skriva se od njih jer neće mu sigurno narušiti autoritet i imidž, kao što mu nisu narušili nikad ni kada je igrao, ni kada nije igrao.

A ako ne može ili ne prihvaća, ako se vidi samo u radu s mladima, treba vidjeti što i kako dalje. Ovako će teško ostati.

Ivano je bio savršen kao igrač, ali zasad nije savršen kao koordinator i mora to prihvatiti kao motiv, a ne kao optužbu. No, kao i uvijek on odlučuje.

Linker
27. travanj 2024 22:28