CROPIX
IGRAT ĆE LIGU PRVAKA

SEZONA U AZOTYJU DONIJELA MU TRANSFER U WISLU Povremeni hrvatski reprezentativac u momčadi Xavija Sabatea igrat će s četiri Hrvata

Rukometaš iz Supetra prije je u inozemstvu, igrao za Azoty Pulawy, Nantes i Chambery.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 05. kolovoz 2019. 13:29

Povremeni hrvatski reprezentativac Jerko Matulić navodno je sve dogovorio s drugim klubom poljskog rukometa, Wislom iz Plocka. Vijest je prenijelo nekoliko specijaliziranih rukometnih portala, a 29-godišnje desno krilo bi transfer trebalo realizirati samo godinu dana nakon što je iz francuskog Nantesa prešao u redove još jednog poljskog prvoligaša, Azoty Pulawyja.

Njegov klub je sezonu u Poljskoj završio u četvrtfinalu porazom od Gwardije, a Matulić je tamo očito bio na oku trenera Wisle Xavija Sabatea.

Prošle sezone je Matulić igrao EHF kup u kojemu je postigao 14 pogodaka za klub koji je ispao u grupnoj fazi, a sljedeće sezone za Wislu bi trebao igrati u Ligi prvaka gdje je poljski klub u grupi s Dinamom iz Bukurešta, GOG-om, Čehovskim Medvedima, Schaffhausenom i Kristianstadom.

Na poziciji desnog krila Matuliću će konkurencija biti domaći igrači Michal Daszek i Mateusz Goralski, a suigrači Lovro Mihić i Renato Sulić, koji su u Wisli otprije, i također novopridošli Ivan Stevanović te Leon Šušnja.

Rukometaš iz Supetra prije je u inozemstvu, osim za spomenute klubove, igrao i za Chambery u koji je stigao iz PPD Zagreba.

Linker
19. svibanj 2024 19:53