CROPIX
SAMO NAPRIJED, KAUBOJI!

SJAJNE VIJESTI SA SVJETSKOG PRVENSTVA Bravo! Hrvatska se dugo mučila pa pomela Mađare! Napokon smo vidjeli onu reprezentaciju koju obožavamo

Rukometna reprezentacija Hrvatske pokazala je što može već u prvom pravom ispitu na Svjetskom prvenstvu. Kauboji su u zaista čudnom susretu 2. kola skupine C pobijedili Mađarsku 31:28.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 14. siječanj 2017. 23:31

HRVATSKA - MAĐARSKA 31:28 (11:11)

HRVATSKA: Stevanović, Stepančić, Duvnjak, Mandalinić, Horvat, Musa, Štrlek.

MAĐARSKA: Mikler, L.Nagy, Csaszar, Bodo, Harsany, Banhidl, Juhasz.

----------------------------------------------------------

Dva lica Hrvatske vidjeli smo u subotu navečer protiv Mađarske, no prevladalo je ono dobro u drugom dijelu susreta koje je Kaubojima donijelo drugu pobjedu na turniru nakon trijumfa nad Saudijcima.


hungary vs croatia 28-31match highlights...

Ponovno je Hrvatska u susret ušla jako rezervirano. Mikler je obranio nekoliko udaraca naših igrača što mu je donijelo prijeko potrebno samopouzdanje, no s druge strane spori napad Mađara također je izgledao vrlo sterilno. Nakon pet i pol minuta Kauboji dolaze do prvog gola, i to iz kontre za izjednačenje 1:1.

Novim pogotkom iz kontre u desetoj minuti Hrvatska dolazi do prvog vodstva rezultatom 3:2, a realizator je bio Zlatko Horvat. Isti čovjek nije zabio sedmerac minutu kasnije za povećanje vodstva, što je s druge strane iskoristio Balogh koji je zamijenio ozlijeđenog Laszla Nagyja na desnom vanjskom.

Previše tehničkih pogrešaka, pokoji okvir gola i Hrvatska je u 15. minuti prvi put na tri gola zaostatka (6:3). Kauboji nikako nisu uspjeli odgovoriti na agresivnu obranu Mađara što je primoralo izbornika Babića na prvu minutu odmora u ranoj fazi utakmice.

Nakon minute predaha Kauboji su u napadu počeli igrati sa sedmoricom u polju što je rezultiralo smanjenjem mađarskog vodstva na 6:5 u 17. minuti.

U 20. minuti Mađari su poveli 9:6 pogotkom Harsanyja što je primoralo Babića da na gol ubaci Ivića umjesto Stevanovića. Bez obzira na lošu obranu, podatak o šest postignutih pogoda u 21. minuti dovoljno govori o kvaliteti hrvatskog napada na startu susreta.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Nekoliko kvalitetnih obrana Ivića držalo je Hrvatsku iznad vode. U tim je trenucima vratar Kielcea bio jedina svjetla točka Kauboja, no na drugoj strani vrhunski mu je parirao 32-godišnji Mikler koji je držao Mađare na tri pogotka prednosti.

U 27. minuti Balogh povećava na 11:7 što je do tada bila najveća prednost momčad Javiera Sabatea. Ipak, uz nekoliko dobrih obrambenih reakcija i brži protok lopte u napadu minutu prije kraja poluvremena Hrvatska dolazi do zaostatka od jednog pogotka (11:10). Šlag na tortu bio je Šebetićev pogodak za izjednačenje i vrlo dobar završetak loše predstave Kauboja u prvom dijelu.

Dizali publiku na noge

U drugom poluvremenu ista priča kao i na početku utakmice, ali nakon četiri i pol minute prvi pogodak sada zabija Hrvatska i dolazi do svog drugog vodstva na utakmici. U sljedećim minutama Kauboji su držali prednost od jednog pogotka, a u 41. minuti Cindrić pogađa za 17:15 i najveće vodstvo Hrvatske na utakmici što je primoralo Sabatea na minutu odmora.

Hrvatska je održavala vodstvo do 47. minute kada Kontrec pogađa za za 21:18, a u sljedećem napadu Hrvatska ima četiri razlike nakon lijepog pogotka Šebetića.

Mikler više nije imao rješenja za hrvatske napade, protok lopte kod Kauboja bio je puno brži, a Ivić je obrani ulio prijeko potrebno samopouzdanje s osam obrana do 50. minute susreta.

Nakon što nas je prvi put odveo na tri, u 52. minuti Kontrec nas je prvi put odveo i na pet pogodaka(25:20) prednosti. Mamić je s četiri pogotka u drugom poluvremenu bio jedna od ključnih karika, a Sabate je Miklera zamijenio Fazekasem.

Došli su Mađari do tri pogotka zaostatka u nekoliko navrata, no dvije i pol minute prije kraja Cindrić pogađa za plus četiri što je Hrvatskoj osiguralo drugu pobjedu u Rouenu. Do kraja su Horvat i Duvnjak još jednom podigli publiku na noge prekrasnim cepelinom, a Kauboji su slavili s konačnih 31:28. U ponedjeljak slijedi Bjelorusija.

-----------------------------------------------------

Najbolji strijelci

Hrvatsku su do pobjede predvodili Manuel Štrlek sa šest golova, Domagoj Duvnjak s pet, dok su Zlatko Horvat, Luka Šebetić, Marko Mamić i Luka Cindrić dodali po četiri gola, a Filip Ivić je sakupio 12 obrana.

Kod Mađara najefikasniji su bili Zsolt Balogh i Gergely Harsanyi sa po šest golova, dok je Mate Lekai dodao četiri gola.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Linker
03. svibanj 2024 09:03