Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
BIT ĆE PRILIKE ZA POPRAVNI

SLOVENIJA NAS ZAVILA U CRNO Neobjašnjivi pad odnio broncu generaciji koja tek dolazi: 'Smijem se, a plakao bih! Teško je čovječe nakon ovoga...'

Piše: Filip OžboltObjavljeno: 29. siječanj 2017. 09:11

Hrvatski reprezentativci su jedan po jedan dolazili u miks zonu vidno iscrpljeni i razočarani rezultatom kojeg su postigli na Svjetskom prvenstvu. Došli su do Pariza gdje su na kraju dva susreta u regularnom dijelu izgubili sa samo jednim pogotkom razlike, ako se sve zbroji, naravno.

Iako je pomalo nepotrebno stalno ponavljati umor kao otegotnu okolnost, biti će vremena za dublje analize učinjenog. Sukus svega je, doma odlazimo s drvenom medaljom.

- Ponavljam sam sebi da sam prazan. Ne znam, smijem se, a plakao bih. Teško je čovječe nakon ovakve dvije utakmice. Bili smo na pragu nečeg jako lijepog, vodili smo čak i sedam razlike, bili dominantni. Ne mogu vam opisat koliko mi je žao što smo izgubili ovaj susret - započeo je Luka Šebetić koji ni sam ne može pronaći odgovor na pitanje što je snašlo Hrvatsku u posljednjih deset minuta.

- Stvarno smo bili moćni na terenu, a onda nas je dostigao umor. Ovo nam je deveta utakmica. Dođeš u hotel u ponoć nakon produžetaka i naravno da je to otežavajuća okolnost. Mi smo odigrali odličnih 50 minuta i onda smo zaspali. Teško mi je to prihvatit. Svaka čast Slovencima na bronci. To je život, to je sport i treba ići dalje - a dalje je Europsko prvenstvo u Hrvatskoj, Iako se Luka na njega nije imao snage osvrnuti.

Ivan Stevanović odlično je branio tijekom cijelog dvoboja, ali na kraju kada je obrana nestala, ni Stivi nije mogao pohvatati atomski napad Slovenije koji je neobjašnjivo počeo mljeti do tada odličnu Hrvatsku. Ljut je bio vratar Zagreba koji nije skrivao razočaranje šokantnim porazom.

- Katastrofa. Imali smo osam razlike. Slovenci su cijelo vrijeme igrali istu igru i prednost nam se smanjivala, nismo u napadu mogli zabiti gol i u ključnim trenucima smo odreagirali loše. Tako je kako je - pomirio se sa sudbinom Stevanović koji se ne može pomiriti s nepravednim rasporedom koji je uništio draž završnice u Parizu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a

Linker
07. svibanj 2024 21:01