CROPIX
PIŠE DRAŽEN PINEVIĆ

SPORTSKE NOVOSTI UZ HRVATSKU U FRANCUSKOJ Sve priče i najave postaju stvarnost: Danas Hrvatska stupa na veliku scenu

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2017. 00:16

DRAŽEN PINEVIĆ IZ FRANCUSKE

Sutra Svjetsko prvenstvo konačno počinje i za Hrvatsku. Sve priče, sve najave, prognoze od sutra postaju stvarnost. Što pokažemo u Rouenu, odredit će našu dalju sudbinu na natjecanju. Situacija se iz dana u dan popravlja, dojam je da je pritajeni optimizam najaktualnija slika trenutačnog stanja.

Danas igramo protiv Saudijske Arabije. Očekujemo pobjedu bez problema jer razlika u kvaliteti je takva da problema jednostavno ne smije ni biti. No, kako su nam puno puta te lake utakmice bile teške, tako smo s razlogom oprezni i sada.

Pešić na tribinu

Željko Babić prelomio je dan prije nego će prijaviti konačnih 16 za nastup...

- Na tribini će ostati Ivan Pešić. Prvi dio će, ako sve bude OK naravno, braniti Stevanović i Ivić. A poslije ćemo vidjeti.

REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS

Ima dosta borbe oko privikavanja na situaciju u Rouenu. To je realnost, makar će mnogi reći da je to samo alibi-priča. Ipak, realnost kaže:

- Adaptacija je još uvijek u tijeku, termini su specifični, trening je u 14 sati, a utakmica u 20.45. Pa privikavanje na hranu, hotel i treća bitna stvar, još smo u procesu odlučivanja tko će nastupiti i koliko će igrati u prvoj utakmici zbog problema koje su imali tijekom priprema.

Bilo je dosta ozlijeđenih. To nisu teške ozljede, ali remete ritam rada, a problemi su Duvnjak, Mandalinić, Stepančić, Mamić...

- Napravili smo tonus-trening kao uvod, vrlo oprezno. Samo smo jedan taktički detalj ponovili i samo nam je pola sata rukometnog treninga s intenzitetom ostalo da napravimo kompletni uoči starta. Igrači su bolje, liječnička služba to potvrđuje i ja se nadam da će biti OK. Vidjet ćemo reakciju igrača na terenu. Ne bude li problema, napravit će cijeli trening. Očekujem da ćemo biti kompletni, a koliko će tko minuta igrati, to ne znam.

Zagreb, 110117.
Hrvatska rukometna reprezentacija jutros je iz zagrebacke zracne luke otputovala u Francusku na Svjetsko prvenstvo.
Na fotografiji: Ivano Balic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
CROPIX

Dva ključa

Start je protiv selekcije koja je po svima autsajder u skupini.

- Kod utakmice sa Saudijcima dvije su stvari bitne. Prvo, pristup utakmici, što ja kao izbornik moram naglasiti i, drugo, sedmi igrač kad smo mi u obrani. To su dvije stvari koje su ključ u toj utakmici. Ne smiju nas nadigrati “sedam na šest”, što će sigurno pokušati. Oni su, bez podcjenjivanja, sastav koji je slabiji od Hrvatske.

I onda je izbornik želio nešto sam naglasiti.

- Kako razmišljam? Mi smo se pripremali za Saudijsku Arabiju, ali smo se više pripremali za Mađarsku, koja je, objektivno, puno jači protivnik, a doći će nam samo dan nakon starta. Dakle, imamo na startu agresivnu zonu protiv sebe, kada govorimo o Saudijskoj Arabiji, imamo našu zonu 6-0 i protivnika s igrom “sedam na šest”, a odmah dan kasnije nas čeka Mađarska, koja je potpuno različita reprezentacija i stilom i kvalitetom. I rekao bih da će ta utakmica s Mađarskom, vezano, jasno, uz Arabiju, pokazati jesmo li momčad.

Linker
28. travanj 2024 14:26