Foto: Ante Cizmic / CROPIX
BORBA ZA ČETVRTZAVRŠNICU

UŽIVO OD 20.45 HRVATSKA TRAŽI PLASMAN MEĐU OSAM NAJBOLJIH 'Duvnjak bi svaki put htio zabiti 10 golova, a ne može hodati'

Rukometna reprezentacija Hrvatske večeras u 20.45 igra utakmicu osmine finala SP-a protiv Egipta, u francuskom gradu Montpelliereu. Izravan prijenos pratite UŽIVO na portalu Sportskih novosti.
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 22. siječanj 2017. 12:42

HRVATSKA-EGIPAT (20.45)

HRVATSKA: Stevanović, Stepančić, Duvnjak, Mandalinić, Horvat, Musa, Štrlek.

EGIPAT: Hendawry, ElAhmar, Elssa, Elderaa, Sanad, Shebib, Khalry.

-----------------------------------------------------------------------

Raspoloženje nije bilo baš najbolje. Doduše, tek su ustali i polako kretali prema Montpellieru pa nismo ni očekivali neku ekstra vedrinu. Noć nakon poraza od Njemačke optimizam je splasnuo. Hrabrimo se, ali izgleda da nam nedostaje argumenata. Voljeli li bismo da se varamo.

Izbornik po običaju nije spavao, pripremao je utakmicu s Egipćanima. Točnije, još su večer prije za spavanje svi skupa pogledali kako je Švedska “natukla” Egipat. E, kad bismo i mi tako...

Imamo rezerve

Rekli ste da smo protiv Njemačke dali maksimum u ovom trenutku, što baš nije ohrabrujuće. Igrači misle da nismo bili ni blizu?

- Dobro je ako tako igrači misle, veseli me jer ćemo onda sigurno biti bolji protiv Egipta.

Igrali smo loše, slažete li se?

- Imamo rezerve, najviše u napadu, ali i u nekim drugim segmentima. Igrači su protiv Njemačke bili angažirani, a vidjet ćemo uskoro koji je maksimum ove momčadi. Nijemci su nas usmjerili na svoj mlin, nismo im uspjeli odgovoriti.

Egipat zna igrati rukomet, brz je i agresivan. Kako biste ga predstavili u kratkim crtama?

- U napadu strpljivi, pomalo dosadni, s dobrim protokom lopte i dosta okomiti jer nemaju visinu. Udarci s poda su im često oružje, na to trebamo obratiti pozornost. U obrani su klasično agresivni, kao sve takve selekcije, Igraju nešto kao 3-3 i mislim da bi ta njihova agresivnost mogla biti naš adut u utakmici.

Pojasnite malo...

- Agresivnost u obrani sa strpljivošću u napadu traži golem angažman i fizički i psihički, a kako je na redu šesta utakmica na prvenstvu, za očekivati je da ne mogu tako stalno, makar je njihova borbenost fanatična.

Vi kažete da Duvnjak ne može, Duvnjak kaže da može. Svi smo malo zbunjeni situacijom?

Nisam zabrinut

- Nadam se da vi gledate utakmice kao i ja. I statistike. On igra onako kako može, a na meni je da izaberem igrače koji mogu više. Nemojte se opterećivati Domagojem. On bi svaki put htio zabiti deset golova, a ne može hodati. I opet ću vam ponoviti, boli ga koljeno.

Jeste li zabrinuti?

- Nisam.

Ali očekivali ste više, kao i svi mi?

- Očekivao sam da pobijedimo, ali nisam zabrinut. Uvijek postoji razlog zašto se loše izgleda.

Možemo li spomenuti Španjolce?

- Možemo, makar je u ovom trenutku sva koncentracija na Egiptu. Španjolska je odlična, ima drukčiji koncept obrane od Nijemaca, koji igraju na snagu. Španjolci više igraju glavom. Favoriti su s Brazilom i nadam se... - odgovorio je Babić na pitanja.

I ništa nam preostaje osim vjerovati da će u Montpellieru to konačno biti prava Hrvatska, koju već dugo najavljuju.

Linker
13. svibanj 2024 05:32