Damir Krajac / CROPIX
NAKON GWANGJUA

DOPREDSJEDNIK HVS-A POTVRDIO SUKNU KAO NEUPITNOG ČLANA STOŽERA REPREZENTACIJE PA PRIZNAO 'Tucak je za mene najbolji trener na svijetu

Perica Bukić koji je 2004/2005. s ekipom suradnika počeo graditi sadašnju trofejnu kuću hrvatskog vaterpola, koji je vratio Ratka Rudića u Hrvatsku, godine 2012. je povukao potez koji je nekima bio iznenađenje.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 31. srpanj 2019. 13:21

Za izbornika je doveden stručnjak koji prije toga nije vodio ni Mladost, ni Jug, ni Primorje, ni splitski Jadran. Danas će za izbornika reći...

- Tucak je za mene u ovom trenutku najbolji trener na svijetu! U redu, to je moje osobno mišljenje, ali sam siguran pak kako za nikoga u svijetu vaterpola danas nije sporno da je Tucak među tri najbolja trenera na Globusu. To je također naša možda i najveća snaga, jer nakon velikog, najvećeg Ratka Rudića koji je udario temelje nizu ovih uspjeha, s naslovima prvaka Europe, prvaka svijeta i olimpijskih pobjednika, otvorio se put Ivici Tucku koji je nastavio jednako jako, moćno, angažirano. Jasno, nije sam. Njegov je pomoćnik sada Mile Smodlaka, prije je bio Ivan Asić. Kondicijski je trener Pero Kuterovac kojeg igrači obožavaju i sjajno radi svoj posao. Pa, Igor Pezelj koji radi s vratarima, a ujedno je duša tehničkih detalja. On se bavi videoanalizom, svaki detalj koji mu Tucak samo pošalje porukom, Pezo u najhitnijem roku stavi na stol. Odnedavno je tu još i Sandro Sukno...

Izbornik mlađe vrste

To smo željeli pitati. Sukno nakon Gwangjua ostaje u stožeru, ili je to bilo samo za ovaj SP? Ono što znamo da cijeli stožer hvali Sandra.

- Po meni, ali još važnije i sukladno mišljenju izbornika Tucka, Sandro je nakon ovog SP-a neupitan kao član najužeg stožera seniorske reprezentacije. Prije SP-a nismo znali kako će to funkcionirati, Tucak je predložio Suknov angažman u stožeru, Stručni savjet jednoglasno prihvatio. Nakon SP-a u Gwangjuu sam razgovarao s Tuckom, on je oduševljen onim što mu je Sandro dao i što sve može dati uz rub bazena. Ja se nadam i da će Sandro pronaći neko mjesto u klubu, početi raditi jer je njemu kao mladom treneru kontinuitet rada nužan, a naravno da mi o Sandru razmišljamo danas-sutra i na poziciji izbornika neke od mlađih reprezentacija. On je bio veliki igrač, kao trener je početnik, ali sigurno s ogromnim potencijalom. Nije samo znanje njegovo tu bitno, već i fantastična energija, želja za učenjem, zanima ga sve.

Split 2022. je već danas motiv cijelom hrvatskom vaterpolu
Za manje od tri godine kolijevka hrvatskog vaterpola ugostit će Europsko prvenstvo. Čini se daleko, ali prohujat će u trenu.

- To nadmetanje je već danas svima u hrvatskom vaterpolu silan motiv, od struke do organizacije i igrača, te naravno da od svih sadašnjih igrača očekujem da kandidiraju i za Split 2022. U gradu koji ima tri muška i dva ženska vaterpolska kluba želimo napraviti spektakl u Spaladium Areni, za što je s tom tvrtkom već potpisan ugovor. Naš glavni tajnik Renato Živković projekt EP Split 2022. već neko vrijeme ima kao prioritet u svom radu. (dba).

Linker
17. svibanj 2024 04:24