DAMIR KRAJAČ/Cropix
JUNAK IZ MELBOURNEA

Prije 16 godina donio nam je naslov svjetskih prvaka, sada lovi novi trofej prije odlaska u mirovinu

Još uvijek je tražena ‘roba‘, stoga će se za nekoliko dana zaputiti na daleko putovanje
Piše: Dean BauerObjavljeno: 16. travanj 2023. 19:05

Ovog će tjedna navršiti 38 ljeta. Čovjek koji je dvama pogocima u produžetku finala Svjetskog prvenstva protiv Mađara u Melbourneu, čini nam se solidno daleke 2007. godine, Barakudama priskrbio naslov svjetskog prvaka, još je uvijek na "radaru" klubova za osvajanje trofeja.

Riječ je o Pavi Markoviću. Gosparu koji je od 2021. igrač zagrebačkog Medveščaka, ali kojeg nema zadnjih tjedana u sastavu Medvjeda. Pavo je još u Zagrebu, ali samo koji dan jer će u srijedu već put Istanbula. Naime, tamošnji prvoligaš ENKA je za drugi dio sezone u Turskom prvenstvu potpisao našeg bivšeg reprezentativca. Već je ondje boravio dvaput po tjedan dana, a sada u srijedu odlazi na mjesec dana odigrati finalnu seriju za naslov prvaka Turske, ENKA protiv Galatasaraya. U ENKA-i je inače i još jedan od nekadašnjih članova Barakuda, Paulo Obradović.

Pavo Marković nije donio još konačnu odluku, ali po svemu sudeći će odigrati još jednu, sljedeću sezonu u Medveščaku, pa tek onda "objesiti kapicu o klin". U ovom trenutku još su samo trojica igrača iz momčadi u Melbourneu 2007. igrački aktivni - Pavo Marković, Andro Bušlje u Olympiacosu i Maro Joković u Jug Adriatic osiguranju.

Linker
17. svibanj 2024 20:23