Dužević i Penava
 

 JAKOV PRKIC Cropix
Treća utakmica

Mladost nije dočekala čudo u Poljudu, Jadran je drugi finalist Prvenstva Hrvatske

Treću godinu zaredom gledati ćemo završnicu domaćeg prvenstva u režiji istih "glumaca"
Piše: I. MajićObjavljeno: 01. svibanj 2024. 21:16

JADRAN 12 - MLADOST 9 (5:2, 2:0, 0:3, 5:4)

SPLIT - Plivalište Poljud. Gledatelja: 350. Suci: Copić i Bura.

JADRAN: Anić, Čagalj 3, Marinić Kragić 2, Biljaka 3, Butić, Pejković 2, Radan, Harkov, Radović, Vrlić, Fatović 2, Dužević, Marcelić (11 obrana), Janković. TRENER: Jure Marelja.

MLADOST: Jurlina, Bušić 1, Bučević, Solje 1, Gluhaić 2, Penava 1, Koprčina 1, Rakovac, Mijić 1, Bajić 1, Herceg 1, Jajčinović, Sunara (8 obrana), Bušić. TRENER: Damir Vincek.

PETERCI: Jadran 0-1, Mladost 0-1. REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Jadran 4-8, Mladost 4-12.


Mladost čudo u Poljudu nije dočekala, Jadran je drugi finalist Prvenstva Hrvatske! Tako ćemo treću godinu zaredom gledati završnicu domaćeg prvenstva u režiji istih "glumaca" u bazenu. Jug Adriatic osiguranje protiv splitskog sastava koji ove sezone i brani trofej.

Očekivali smo da će jadranašima biti dosta i dvije utakmice, ali ipak se igrala majstorica. U njoj pak ni na trenutak nije bilo sumnje u pobjedu domaćina koji je odmah na početku pokazao kako je neusporedivo kvalitetniji sastav. Uvjerljivo je počela momčad trenera Jure Marelje, 5:2 je završila prva četvrtina, a nakon toga su samo povećavali vodstvo pa je na pola susreta rezultat bio 7:2.

Dugo su "žapci" postili, 14 minuta bili su bez pogotka, da bi ih u život vratio Herceg početkom treće četvrtine kada je pogodio za 7:3 i otvorio mini seriju gostiju. Nakon njega je pogodio Gluhaić, pa Penava za 7:5 što je bio i rezultat uoči zadnjih osam minuta susreta.

Možda je bilo navijača Jadrana koje je uhvatila panika pred zadnju četvrtinu, ali prednost domaćina je uskoro narasla i na pet pogodaka i bilo je jasno tko će dobiti kartu za finale. Podsjetimo, finale se igra na tri dobivene utakmice, a prva je na rasporedu 10. svibnja u Poljudu.

Linker
01. svibanj 2024 21:24