getty images
RIM, 20 SATI

Vercesi: 'Talijanke imaju više šansi, ali favoriti ne pobjeđuju baš uvijek'

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 24. rujan 2014. 10:31

Dok su Hrvatice u utorak rano ujutro bauljale po hotelu Sheraton i spremale se za utakmicu, Talijanke su uredno spavale. One kao domaćini igraju samo u večernjim terminima. Danas u 20 sati ugostit će Hrvatice, ekipu koju poznaju, ali i ekipu koja poznaje njih.

Uostalom, osim Ćutuk, Jelić i Klarić, sve ostale naše igračice nastupale su u Italiji za razne klubove ostavivši veliki trag. Italija je favorit, dvorana za 11.000 mjesta mogla bi “pucati po šavovima”, no, to može biti dvosjekli mač za njih, treba izdržati taj golemi pritisak.

Naravno da će Talijani ići na prijemu servisa opteretiti Miju Jerkov i Sennu Ušić kako bi im smanjili napadački učinak, toga su svjesni u našem stožeru. Uostalom, to su i Argentinci probali... Ima i za to rješenja, nekih taktičkih zamisli koje bi mogle upaliti protiv shematiziranih Talijanki.

Italiju treba napasti jakim servisom, što je riskantno, ali samo ako ih otjeramo od mreže, možemo se nadati nečemu dobrom. Kapetan im je Francesca Piccinini (35), zvijezda ekipe Antonella Del Core (38), imaju dosta igračica starijih od 30 godina, a predvodnik mladog vala je Sara Bonifacio (18).

Italija je na posljednjem SP bila peta. Očekivanja javnosti su velika jer su u prvoj jakosnoj skupini FIVB World Grand Prixa završile devete, pobijedivši u pet od devet utakmica u skupini.

- Igraju kod kuće, favoriti su, i neka su, a mi ćemo odigrati ponovo sa srcem, hrabro, s karakterom, pa ćemo vidjeti. Ne pobjeđuju favoriti baš uvijek - rekao je hrvatski izbornik Vercesi.

Linker
20. svibanj 2024 05:04