Screenshot
DRAMA NA KRAJU

VIDEO: 'SPORNI' TRENUTAK KOJI JE HRVATSKOJ DONIO VELIKO VESELJE Španjolci su bili u šoku, ali snimka pokazuje da se nemaju zašto žaliti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2017. 21:11

Španjolska je na SP u Francusku stigla kao jedan od najvećih favorita za zlato, no 'zapela' je u čevrtfinalu gdje ju je svladala Hrvatska 30:29. Španjolci su nakon susreta imali nekoliko prigovora na suđenje, a pogotovo su glasni kada je u pitanju situacija iz posljednje minute susreta.

Naime, Hrvatska je u tom trenutku imala gol prednosti i napad, a suci su relativno brzo podignuli ruke i tako zaprijetili oduzimanjem lopte zbog pasivne igre. Luka Cindrić je zbog toga i pucao po golu, pogodio prečku, a lopta je završila iza španjolskog gola. Činilo se tada kako će lopta biti za Španjolsku, no suci su svirali prekršaj, vratili loptu Hrvatskoj te spustili ruke za pasivnu igru.


Final de España-Croacia en Francia 2017

'Sporni' trenutak dogodio se u 17 sekundi videa

Španjolci su 'poludjeli' upravo na tu odluku jer je Hrvatska tako dobila još nešto vremena za puni napad, a to je značilo i manje vremena za eventualno izjednačenje kojem su se nadali Španjolci.

Pravila kažu kako suci mogu spustiti ruke ako golman obrani udarac i lopta se odbije momčadi koja je napadala, ili ako lopta pogodi stativu i odbije se momčadi koja je napadala. Međutim, ta se dva primjera ne gledaju ako je dosuđen prekršaj te se dolazi do trećeg razloga u kojem suci mogu spustiti ruku, a taj je kada je kažnjen netko iz momčadi koja se branila.

Mundo Handball je tako otkrio da se španjolska klupa žalila na dosuđeni prekršaj na Cindriću te je zbog prigovora Garcia Guerrero dobio žuti karton, a Hrvatska samim time i novi napad.

Linker
17. svibanj 2024 08:47