CHRISTOF STACHE Afp
PRESTIŽ ZA NORVEŽANINA

Johannes Thingnes Boe po četvrti će put osvojiti Veliki kristalni globus, iako neće nastupiti na utrci

U Oestersundu neće biti ni njegovog sunarodnjaka Laegreid koji ga je jedini mogao bodovno stići
Piše: HinaObjavljeno: 08. ožujak 2023. 14:12

Najbolji biatlonac svijeta, 29-godišnji Norvežanin Johannes Thingnes Boe, po četvrti će put u karijeri osvojiti Veliki kristalni globus za pobjedu u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa, iako će u četvrtak propustiti individualnu utrku na 20 km u švedskom Oestersundu, zbog toga što je zaražen koronavirusom.

Iz istog razloga će utrku propustiti i njegov sunarodnjak Sturla Holm Laegreid, jedini koji ga je još matematički mogao bodovno prestići do kraja sezone.

Pet natjecanja prije kraja ove sezone u Svjetskom kupu Johannes Thingnes Boe ima 399 bodova više od su Laegreida. Kako pobjeda donosi 90 bodova, Laegreid je s pet pobjeda matematički mogao prestići Boea, ali u četiri nastupa to postaje nemoguće.

J. T. Boe je osigurao i Male globuse u sprintu te dohvatnoj utrci, dok bi ga netko od konkurenata mogao prestići u preostale dvije discipline - individualno i u zajedničkom startu. Upravo u tim disciplinama će se biatlonci natjecati u Oestersundu, u četvrtak (individualno) i nedjelju (zajednički start).

Ipak, konačna odluka o osvajačima Malih globusa u te dvije discipline past će na završnici Svjetskog kupa u Oslu, koja je na rasporedu sljedeći tjedan (16. - 19. ožujka).

Linker
12. svibanj 2024 19:39