TWITTER
NOVI IZAZOVI

VIDEO Legenda Chelseaja ispisala povijest: Nakon nogometne karijere stao na klizaljke i ostvario dječački san

‘Pokušao sam trenirati i jedno i drugo, ali kad dođeš u određene godine nemaš vremena‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 27. studeni 2023. 11:07

Petr Cech (41) ispisao je povijest britanskog sporta. Slavni češki vratar, u 126 navrata reprezentativac koji je sa Chelseajem osvojio čak 17 velikih trofeja, debitirao je u profesionalnoj hokejaškoj ligi. Otkako se povukao iz nogometa 2021., Cech je slijedio svoj dječački san i vratio se hokeju na ledu.

Igrao je za nekoliko poluprofesionalnih momčadi prije nego što se pridružio Belfast Giantsima na posudbi. U svome debiju sačuvao je mrežu. U pet minuta koliko je proveo na ledu upisao je i jednu obranu, a istovremeno je postao prvi sportaš u Velikoj Britaniji koji je profesionalno igrao oba sporta.

Hokej na ledu, a ne nogomet, bila je prva ljubav slavnog vratara.

- Istina ja da sam želio igrati hokej na ledu, ali nisam si mogao priuštiti opremu. Tata me odveo na nogometni trening jer je znao da su to samo par kopački i to je bilo to! Onda sam kasnije postao golman pa su i meni trebale rukavice - otkrio je uz smijeh.

- Pokušao sam trenirati i jedno i drugo, ali kad dođeš u određene godine nemaš vremena. Prije sedam godina vratio sam hokej na ledu u svoju rutinu. Kako sam postajao bolji, počeo sam igrati i krenulo je dalje. - otkrio je Cech za Belfast Telegraph.

Linker
19. svibanj 2024 15:37