Barbara Matić
 Foto: Ranko Suvar / CROPIX
IJF JUDO GRAND PRIX ZAGREB

ZLATO ZA BARBARU MATIĆ Hrvatska olimpijka slavila u Zagrebu nošena podrškom Marina Čilića s tribina

Piše: HinaObjavljeno: 24. rujan 2016. 21:37

Osam hrvatskih judoka je izašlo na tatami Doma sportova u subotu, drugog dana IJF Judo Grand Prix Zagreb 2016, a najveći uspjeh upisala je Barbara Matić (do 70 kg), osvojivši zlatnu medalju.

Hrvatska olimpijka je u 1. kolu bila slobodna, potom je na iskustvo (0-2 u kaznama) dobila Austrijanku Polleres, a u polufinalu slavila protiv Šveđanke Bernholm wazarijem.

"Bernholm je neugodna. Ljevakinja je i ima duboki gard. Došla je iz kategorije do 63 kg pa joj možda još nedostaje snage, ali ako nastavi ovako raditi bit će jako neugodna," kazala je Matić nakon pobjede.

U finalu se borila protiv Poljakinje Klys, suparnice s kojom se dobro poznaje i protiv koje je uvijek neizvjesno. Matić je u finalu pokazala koliko je kvalitetna judašica. Kontrolirala je borbu praktički od početka do kraja i sa 0-1 u kaznama uzela veliko zlato u Zagrebu.

"Kao što sam rekla i prije finala, Klys je vrlo neugodna protivnica. Bila je to neizvjesna borba do kraja u kojoj mi je pomogla i pomoć ispunjene dvorane," kazala je nakon pobjede Barbara Matić koju je s tribina bodrio i najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Drugi hrvatski judaši i judašice, koji su nastupili u subotu, svoje nastupe će najvjerojatnije htjeti što prije zaboraviti. Marijana Mišković Hasanbegović (do 63 kg) je izgubila od Španjolke Lopez Aguilera.

"Izgorila sam u prevelikoj želji da se pokažem pred domaćom publikom," prokomentirala je svoj nastup.

Linker
07. svibanj 2024 23:42