Ronald Goršić / EPH
USUSRET SPEKTAKLU

SRBI SE ŽELE OSVETITI ALBANCIMA, PRIJETNJA STIŽE I S HRVATSKE STRANE HNS poručio: 'Kada su naši navijači u pitanju, iskontrolirat ćemo sve do jednog'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 06. listopad 2016. 14:46

Govorilo se da bi Srbi napravili nerede jer, eto, rado bi se osvetili Albancima za dron u Beogradu, krenule su glasine da bi i pojedini Hrvati, koji “ratuju” s HNS-om, mogli danas na stadionu krenuti u misiju prekida utakmice ili barem težih izgreda.

Albanska policija je ozbiljna, dobra, nema toleranciju na bilo kakva iščašena ponašanja, bez pogreške je organizirala utakmicu Skënderbeu - Dinamo lani u Elbasaniju pa se treba nadati da će i danas proći sve isključivo u znaku nogometa. No, nikad se takve najave ne smiju zanemariti jer poslije je kasno.

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, po dolasku u Skadar kazao je:

- U pripremama za utakmice u Albaniji i Finskoj jako dobro smo surađivali s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, imali smo niz sastanaka. U posjedu smo velikog broja informacija koje smo pravovremeno podijelili i s hrvatskom policijom, kao i s predstavnicima albanske i kosovske policije. Ne bismo izlazili s nikakvim informacijama jer vrlo teško nam je u ovom trenutku razgraničiti što su od toga vjerodostojne informacije, a što su spinovi. Smatramo da ćemo s naše strane sektore s hrvatskim navijača u Skadru, odnosno Tampereu apsolutno iskontrolirati, odnosno svaku osoba koja će biti.

Skadar, 051016,
U gradu Skadar zasad nema Hrvatskih navijaca u vecem broju.
Na fotografiji: Albanski navijaci.
Foto: Tonci Plazibat / CROPIX
Tonci Plazibat / CROPIX / CROPIX

Na dva hrvatska sektora ovdje ima mjesta za 800 ljudi. Toliko ih je i najavljeno.

- Vaučeri će se na ulazima mijenjati za ulaznice, što će se raditi uz predočenje osobnih dokumenata. Navijače pozivamo da pravovremeno dođu kako bi se izbjegle gužve i kako bi na vrijeme ušli. Ne očekujemo nikakve izgrede u hrvatskim sektorima. Pozdravljamo dolazak svih naših navijača. Očekujemo ponovno lijepo navijanje kakvo nas je pratilo u Francuskoj. U sve druge špekulacije ne bismo ulazili. Ako svatko odradi svoj dio posla, ne trebamo strahovati - zaključio je Marković.

SN/Arhiva

Linker
17. svibanj 2024 14:13