Vladimir Dugancic / Cropix / CROPIX
NOVI STOPER

STIGAO PO HITNOM POSTUPKU, 'UGASIO' GORUĆE PITANJE NA RUJEVICI PA ODLIČNO DEBITIRAO Zabio dva pogotka u pripremnoj utakmici uz skandiranje Rujevice

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 11. veljača 2017. 19:56

Rijeka je drugi put u zimskom prijelaznom roku riješila pitanje središnjeg braniča! Iskusni branič Ante Kulušić potpisao je ugovor s Rijekom do kraja sezone uz mogućnost produljenja istog na iduće dvije godine ako obje strane budu zadovoljne.

- Zadovoljan sam što sam došao u Rijeku. Već smo nekoliko puta bili u kontaktu, sada smo realizirali transfer. Nadam se da ću dati maksimum i pomoći ekipi u osvajanju naslova prvaka - rekao je Kulušić za klupske stranice Rijeke.

Nakon što je početkom siječnja Matej Mitrović otišao u Bešiktaš, postalo je jasno da će na Rujevici morati reagirati dovođenjem središnjeg braniča, priča se malo odužila, ali je nakon 15-ak dana stigao Dario Župarić. Bivši mladi reprezentativac, igrač s tri i pol godine iskustva igranja u Italiji, još od ranije želja Riječana i sigurna oklada za zadnju liniju. Činilo se da je tu priča sa stoperima gotova.

- Primarno je bilo zatvoriti stopersku poziciju - rekao je prilikom Župarićeva predstavljanja Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.

Datoteka na laptopu

Ispalo je da je nekoliko dana kasnije ponovo na svom laptopu morao otvoriti datoteku s imenima središnjih braniča koji su bili u kombinacijama za dolazak u Rijeku. Nakon prve pripremne utakmice u dresu Rijeke Župariću su se upalile tetive, nakon što je propustio pripreme u Portugalu sada je na terapijama i unatoč optimističnim najavama nije poznato kada će se vratiti.

- Što prije nam treba zamjena za Župarića! - zavapio je Matjaž Kek nakon prve utakmice u Portugalu i napokon dočekao konkurenta Šofrancu i Elezu za mjesto u udarnoj postavi.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Iako su dugo vagali hoće li uopće ulaziti u dovođenje središnjeg braniča, to je bilo jedino ispravno rješenje. Ako ništa drugo zbog povijesne prilike koju nudi proljetni dio sezone, pa u Rijeci, očekivano, više nisu željeli čekati niti išta riskirati i konačno finalizirali dovođenje Ante Kulušića.

Već prije tjedan dana sve je upućivalo da je on prva opcija Rijeke, no Kulušić je imao slobodne papire nakon raskida s Genclerbirligijem pa su se u priču uključili Hajduk i Osijek, a i neki klubovi iz inozemstva. Na kraju je presudila igračeva želja za povratak kući, a u odnosu na ponude Hajduka i Osijeka rezultatski izazov koji nudi Rijeka.

- Htio sam se vratiti u Hrvatsku. U Tursku sam otišao prije osam godina tako da je ovaj povratak veliki izazov za mene - dodao je novi branič Rijeke koji je jučer popodne već trenirao s novim suigračima, pa bi danas mogao i zaigrati u pripremnom ogledu protiv Domžala.

Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Najstariji na Rujevici

Borba za naslov prvaka nedvojbeno je bila veliki adut vodstva Rijeke u pregovorima i Matjaž Kek napokon u zadnjoj liniji uz kvalitetu ima i kvantitetu koja će posebno doći do izražaja kada se Župarić oporavi od ozljede. Kulušić će s 30 godina biti najstariji igrač riječke svlačionice, njegovo golemo iskustvo iz turskog prvenstva u kojem je na suprotnoj strani imao itekako renomirana napadačka imena trebalo bi biti od velike koristi Keku i Rijeci koja je sve podredila glavnom proljetnom cilju odnosno osvajanju naslova prvaka.

Dosadašnja politika Rijeke bila je da se ne dovode igrači kojima se ne može podignuti vrijednost i ostvariti profit nekim budućim transferom, a primjer Jelavića pa sada i Kulušića pokazuje da su na Rujevici spremni ići i u posao kojem je primaran cilj rezultat, a ne buduća financijska korist.

Takav stav ne isključuje da do kraja prijelaznog roka u riječko jato ne sleti neko ime koje bi dodatno moglo pojačati konkurenciju. Nakon što je otpao Nikica Jelavić to se posebno odnosi na vrh napada, iako je u ovoj fazi zimskog mercata teško naći igrača koji bi odmah mogao uskočiti u momčad, nije isključena još poneka bomba s Rujevice. Špekulirati nije zabranjeno...

-----------------------------------------------------------

Dodajmo i da je Kulušić debitirao danas i to s dva pogotka. Rijeka je svladala Domžale s 3:2 u pretposljednjoj pripremnoj utakmici uoči nastavka prvenstva, Kulušić je zabijao u 54. i 90. minuta uz skandiranje Rujevice 'Kule, Kule'....

Linker
02. svibanj 2024 01:45