CROPIX
UBOJITI NAPADAČ HAJDUKA

ŠTO O ŠANSAMA BIJELIH U EUROPI KAŽE HAJDUKOV GANAC 'Ne znam ništa o njima, ali ako oni kreću od 1. pretkola onda je valjda logično da smo bolji...'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 27. lipanj 2017. 00:33

Said Ahmed Said još je u svibnju riješio svoj status za sljedeću sezonu. Nismo zaboravili kako je nakon pogotka Osijeku trčao prema predsjedniku Kosu da zajedno proslave višestruki uspjeh. Ganac s talijanskom putovnicom odlično se snašao u Hajduku, već je dočekao i situaciju da ocjenjuje i formiranje nove momčadi Bijelih.

- Povratnici su, znaju momčad i klub. To je totalno različita situacija od prošlogodišnje, kada smo stigli svi novi, pa nam je trebalo vremena za upoznavanje. Radošević i Pešić ponikli su u Hajduku, Šehić je s nama već dva mjeseca, jedino je Nijemac tek došao. Ne, ne znam njemački, ali Andre zna engleski, pa ćemo se lako sporazumijevati - kazao je 24-godišnji Said.

Čekanje Memolle

Engleski je “službeni” jezik u svlačionici Bijelih, mora ga svladati još samo Jefferson. Promjene su na startu priprema uslijedile u obrani i veznom redu, ali ne i u napadu; ubojiti je kvartet ostao na broju. Futacs, Erceg, Ohandza i Said, svi su i dalje u bijelom dresu.

- Četiri “killera” ispred suparničkih vrata. Zanimljivo je jer je uvijek natjecanje. Ali mi smo svi prijatelji. Na terenu konkurencija, izvan terena imamo odličan odnos.

Nije novost kada kažemo da je Said “kralj Instagrama”. Nađe se zanimljivih fotografija na njegovu profilu, pa je tako ovog ljeta u javnost plasirao i fotografiju plavokosog dječaka s pitanjem pratiteljima znaju li tko je on.

- Moj prijatelj Futacs, naravno. Bio je bolji kao dijete, haha...

Na putu prema visokom cilju stoje i male prepreke. Ili barem se takvima čine u startu duge utrke. Što Said zna o momčadima kao što su Sutjeska, Levski...? Što zna o momčadima iz Istočne Europe?

- Nikada nisam igrao protiv takvih momčadi, to je za mene sasvim novo iskustvo. Prošle sam godine prvi put igrao protiv Rumunja i Ukrajinaca, a sada dolaze Bugari ili Crnogorci. Imam jednog prijatelja Bugarina, s nama je prošle sezone bio i Terziev, no tu stane sve moje znanje o Bugarskoj. O Sutjesci i crnogorskom nogometu zaista ništa ne znam. Ali uskoro se moramo fokusirati na protivnika, bez obzira na to tko će nam doći.

Cropix

Završetak sezone potpisali ste u velikom stilu. Nastavak slijedi već na startu nove sezone?

- Postavili smo visoki novi cilj, ali ne i najviši. Smatram da imamo prostora za napredak. Trener je već šest mjeseci s nama, momčad se uigrala, sportski se direktor adaptirao, svi novi igrači osjetili su prvu godinu u Hajduku. Godina dana zajedničkog rada naša je velika prednost u odnosu na prošlu sezonu.

Je li Hajduk favorit susreta 2. pretkola, bez obzira na to tko će biti pobjednik susreta Levski - Sutjeska?

- Ne znam ništa o protivnicima, ali ako mi krećemo od 2. pretkola, a Levski i Sutjeska od 1. pretkola, logika kaže da smo mi u boljoj poziciji, da imamo bolji renking, koeficijent. To je prednost koja nam daje status favorita na papiru.

Da bi dokazali taj status favorita, moraju se Bijeli dobro pripremiti u Sloveniji, gdje imaju četiri test-dvoboja na rasporedu. Said će premijerno na Pohorje.

- Medicinske sam testove prošle godine obavio u Sloveniji prije dolaska u Hajduk, ali prvi put idem na pripreme u Sloveniju. Moram priznati, lijepo je u Splitu, ali gore ćemo sigurno imati veći mir. A i u Splitu se mijenja trava...

Linker
03. svibanj 2024 04:06