Ronald Goršić/Cropix
IZ FRANCUSKE ALEN LESIČKI

SVI DANIMA PONAVLJAJU ISTO, A APSOLUTNI ŠAMPION VATRENIH SUPROTNO 'Česi nisu bolji od Turaka!'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 15. lipanj 2016. 19:07

Već smo napisali kako je Marcelo Brozović apsolutni šampion hotela Barriere du Golf u svim sportovima. Od pikada, biljara i stolnog tenisa pa do playstationa. Sva sreća da je u Deauvilleu loše vrijeme jer smo uvjereni kako bi Broz s lakoćom nabio komplekse golf klijenteli hotela, iako nikada nije imao štap u rukama.

Djelić svoje nadarenosti Brozović je prezentirao u press centru gdje je s pola snage rastavio na proste faktore Dudija Miličića, samoproglašenog najboljeg stolnotenisača među novinarima.

Doduše, baš nas zanima što o njegovoj tvrdnji misli Predrag Žukina iz Jutarnjeg lista koji redovito nastupa na stolnoteniskim ligama u Zagrebu i za Miličića je Šurbek i Tova Stipančić u jednoj osobi… Kako bilo, završilo je 4-1 za Broza koji je kraj partije dočekao s rečenicom: Tko je sljedeći? Nitko se nije usudio...

- Idu mi ti sportovi. Dobar sam u pikadu i biljaru. Evo, igram stalno s Mandžukićem koji me zna dobiti tu i tamo… Od deset partija, dobije me tri. Valjda su loše strelice - smije se Brozović.

Za pribjegavanje 'kavanskim' sportovima okrivio je slobodno vrijeme.

- Nemamo što raditi pa odemo do te fan zone u hotelu. Igram i playstation. Neki dan smo Kova i ja izgubili od Pjace i Roga u Fifi.

Reprezentativci igraju s klubovima.

- Nisam uzeo Inter. Uzimamo slabije momčadi - otkriva Brozović.

- Dakle, Hajduk - pitao je Miličić što je izazvalo smijeh, ali i reakciju Ozrena Maršića iz Večernjaka koji je autoritativnim glasom zagrmio u press centru:

- Dečki, ne vidim što je smiješno u tome.

Atmosfera u Deauvilleu je, kako vidite, vesela. Tri boda protiv Turske donijela su val optimizma i samopouzdanja. To se treba nastaviti i protiv Češke.

- Organizirani su. Drže blok na polovici, Rosicky im je najbolji igrač i na njega trebamo posebno paziti - dojam je koji o sljedećem protivniku nosi Brozović, ali i dodaje:

- Ako ponovimo Tursku, ne bismo trebali imati problema, međutim ne bih se složio da su bolji od Turske.

Njemu je žao što nije uspio zabiti iz tih nekoliko prilika na Parku prinčeva. Pamti onu kada je za djelić sekunde zakasnio na dodavanje Perišića.

- Malo sam se preračunao. Sporije sam krenuo i lopta mi je pobjegla. Ma, nije mi toliko bitna vlastita statistika ako pobjeđujemo.

Na poziciji desnog krila Brozović se očito dobro snašao.

- Pa igrao sam to nekoliko utakmica i u Interu. Nije mi bio problem.

No, sad će ga izbornik vratiti u sredinu.

- Ne znam ništa o tome. Još su dva treninga pa ćemo vidjeti.

U svakom slučaju, ako se dobije Češka, izbornik Čačić najavio je kolektivno opijanje u reprezentaciji.

- To je zezancija. Možda pivo ili dva.

- Kako ćete stati na tome? - pitamo Brozovića.

- Neću ni početi. Uoči Eura i na samom turniru ne pijem alkohol. Bit će prilike nakon Francuske.

U Saint Étienne mu dolazi djevojka, otac i prijatelji iz Milana. Menadžer pak važe ponude kojih je navodno jako puno.

- Ne razmišljam o transferu. Samo mi je reprezentacija na pameti. Ako nešto i ima, to zna menadžer. Ako bude nešto konkretno, sigurno će mi javiti - završio je Brozović.

Linker
20. svibanj 2024 00:42