Claudio Villa/Getty Images / Getty Images
TKO ĆE PREUZETI VELIKANA

TALIJANI SMIJENILI IZBORNIKA NAKON DEBAKLA KOJI NISU DOŽIVJELI 60 GODINA Carlo Ancelotti velika želja, ali evo koja su još imena u užem krugu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. studeni 2017. 20:13

I da je Italija izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji status Gian Piera Venture na funkciji izbornika Azzurra bio bi upitan, ali nakon neviđenog debakla, tamošnji Savez odlučio mu je očekivao uručiti otkaz.

Ventura se ispričao što Italije nakon 60 godina neće biti na Svjetskom prvenstvu, pa i rekao zašto je izostala njegova ostavka.

- Nisam ponudio ostavku jer još nisam razgovarao s predsjednikom Saveza. Ali kada momčad ne ostvari rezultat znamo tko je odgovoran. Ako moram povući neke korake, onda će to biti tek nakon što porazgovaram s čelnicima saveza - poručio je Ventura dok još nije znao što mu se sprema.

Govori se kako bi Ventura mogao dobiti oko 700 tisuća eura odštete.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Italy vs Sweden - San Siro, Milan, Italy - November 13, 2017   Italy coach Gian Piero Ventura         REUTERS/Max Rossi - RC1B394845F0
REUTERS/Max Rossi / REUTERS/Max Rossi
REUTERS/Max Rossi

Kao potencijalni kandidati za Venturinog nasljednika spominju se Massimiliano Allegri, Roberto Mancini, Antonio Conte i Luigi di Biagio. Ovaj posljednji mogao bi biti samo rješenje do kraja sezone ako bi posao prihvatili Allegri, Mancini ili Conte. Najveću prepreku u pregovorima čelnicima Saveza mogla bi predstavljati činjenica da je svima (i Ancelottiju) primarna želja raditi u klubu.

Ipak, mnogi upozoravaju da promjene moraju biti korjenite.

- Smjena izbornika je samo znak za krenuti ispočetka, ali ne rješava naše probleme. Ne može ih ni riješiti pojedinac. Ancelotti je veliki trener, ali iz baze moramo promijeniti neke stvari - poručio je nekadašnji izbornik Arrigo Sacchi.

Linker
03. svibanj 2024 06:16