REUTERS
ON PJEVA DA ZABORAVI

ĐOKOVIĆ SE SPASIO DEBAKLA I OTKRIO KAKO JE SPRIJEČIO NOVU PROVALU 'Umjesto uobičajenih izljeva bijesa kojima sam povremeno sklon...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. listopad 2016. 17:25

Novak Đoković je odigrao jedan od najlošijih mečeva ove godine, definitivno najlošiji set u kojemu je Mišu Zvereva počastio s 21 neforsiranom pogreškom ali prvi tenisač svijeta na vrijeme se pribrao i izbjegao poraz od 110. igrača na rang-listi. Njemački kvalifikant imao je set i break, odlično se držao do tie-breaka drugog seta no ipak će Srbin igrati u polufinalu Šangaja, turnira kojeg je triput osvajao.

- Umjesto uobičajenih izljeva bijesa kojima sam povremeno sklon, odlučio sam u sebi pjevati jednu vrlo popularnu pjesmu. Pjevao sam da bih zaboravio na sve pogreške koje radim i uspjelo mi je – objasnio je pobjedničku taktiku Đoković koji će u polufinalu igrati s Robertom Bautistom Agutom.

Španjolac je lako svladao Joa Wilfrieda Tsongu za njegovo drugo polufinale Masters 1000 (Madrid prije dvije godine).

Andy Murray je u strahovitoj formi, Peking je osvojio bez izgubljenog seta, u Šangaju također još nikome nije dopustio da ga ugrozi. Ukupno 16 setova u nizu te jedanaest protiv Davida Goffina za 5-0 u međusobnim mečevima. Škot nastavlja ganjati Đokovića u borbi za 1. mjesto, razlika je 1555 bodova.

Četvrtfinale: Đoković (1) – M. Zverev 3:6, 7:6(4), 6:3, Bautista Agut (15) – Tsonga (9) 6:3, 6:4, Murray (2) – Goffin (11) 6:2, 6:2.

----------------------------------------------------------------------

Nadal možda ne zaigra do kraja sezone

Rafael Nadal ostao je razočaran vlastitom izvedbom u Pekingu i Šangaju, toliko da razmišlja odustati od turnira do kraja sezone. Inače je prijavljen za Basel i Pariz dok kao sedmi u poretku za World Tour Finals u Londonu ima dobre izglede plasirati se.

- U ovom trenutku ne mogu reći što ću raditi sljedeći mjesec – rekao je potišteni Španjolac.

U Pekingu je izgubio od Grigora Dimitrova, u Šangaju od Viktora Troickog. Lako što je izgubio, problem je u igri koje nema.

- Moram razgovarati sa svojim timom, moram razgovarati i sa stricem Tonijem. Meni je inače ovo težak dio sezone, turniri su zahtjevni, podloge su teške. Ponekad nije najbolja solucija nastaviti igrati. Ponekad je bolje trenirati, stati i nastaviti s treningom. Možda je ovo prilika da to napravim ali nisam siguran.

Ako ništa drugo, Nadal je uvjeren da se ovo neće odraziti na sljedeću sezonu. Uvjeren je da može konkurirati za najveće titule, pogotovo onu u Roland Garrosu. Ove godine zaustavila ga je ozljeda zgloba na lijevoj ruci ali ne samo u Parizu gdje je odustao uoči 3. kola nego je očito utjecalo i na sve kasnije nastupe.

Ukoliko Nadal zaista odluči zatvoriti sezonu, to bi opet otvorilo realniju priliku Marinu Čiliću za plasman u London. Pod uvjetom da pronađe formu kakvu je imao ljetos. Međugorca je u Šangaju pretekao David Goffin, ispred je i Tomaš Berdych tako da neće biti jednostavno. Čilić još ima prijavljene nastupe u Baselu i Parizu.

Linker
07. svibanj 2024 16:23