REUTERS/Sergio Perez
PRESICA U HOTELU ESPLANADE

FOGNINI, MONFILS I ĆORIĆ NAJVEĆE ZVIJEZDE OVOGODIŠNJEG UMAGA 'Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom tenisača koji nam dolaze'

Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2017. 15:43

Branitelj naslova Talijan Fabio Fognini, Francuz Gael Monfils i hrvatska uzdanica Borna Ćorić najveće su zvijezde 28. izdanja ATP turnira koji će se od 14. do 23. srpnja održati u Umagu, a najdugovječniji hrvatski ATP turnir je dobio i novoga naslovnog sponzora - kompaniju Plava Laguna.

Na konferenciji za novinare u zagrebačkome hotelu Esplanade predstavljeno je ovogodišnje izdanje ovog teniskog turnira koji je kvalitetom tenisača, ali i bogatim popratnim sadržajima poput koncerata i gourmet ponude postao svojevrsni brend koji prelazi granice Hrvatske.

Fognini dolazi u Umag braniti svoj prošlogodišnji naslov, Monfils nakon dva polufinala (2013, 2015) želi konačno osvojiti umaški turnir, a Borna Ćorić će ove godine biti posebno motiviran kako bi ponovio uspjeh iz Marakeša, gdje je u travnju osvojio svoj prvi ATP naslov. U Umagu će ove godine igrati i bivši šesti igrač svijeta Francuz Gilles Simon, njegov sunarodnjak Benoit Paire, Nijemac Phillip Kohlschreiber, Slovenac Aljaž Bedene i Čeh Jiri Vesely, a organizatori su odlučili dvije pozivnice dati hrvatskim igračima - Franku Škugoru i Ivanu Dodigu, koji će zajedno igrati i parove s iskustvom igranja u Davis Cupu, gdje su slavili i protiv najboljih parova svijeta.

"Izuzetno smo zadovoljni kvalitetom tenisača koji dolaze u Umag, a ove godine po prvi puta valjda u svih ovih 28 godina nemamo nijednog španjolskog tenisača u ždrijebu. Uložili smo oko 3 milijuna kuna u novih 2000 sjedalica na središnjem terenu, a uredili smo i prostor za igrače i komentatorske pozicije. Napravili smo i novu web-stranicu turnira, ojačali smo prisutnost na društvenim mrežama i pobrinuli se da se očekivanih oko 100 tisuća posjetitelja u tih 10 umaških dana osjeća odlično u našem Stella Marisu", kazao je direktor Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora turnira Ronald Korotaj, zamijenivši na konferenciji direktora turnira Lawrencea Frankopana, koji se s Goranom Ivaniševićem javio preko "skypea" iz Pariza, s Grand Slam turnira Roland Garros.

Uz natjecateljski dio, umašku publiku očekuju i čak dvije ekshibicije - u subotu će Monfils, Ćorić i Goran Ivanišević igrati mini-turnir parova s nekim od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda, dok je u srijedu na rasporedu večer wimbledonskih pobjednika s Ivaniševićem, Nizozemcem Richardom Krajicekom i australskom legendom Patom Cashom. Bogat zabavni program obilježit će nastupi Parnog valjka, Hladnog piva i Željka Joksimovića, te poznatih DJ-eva.

Umaški turnir su od Hrvata osvajali Goran Prpić (1990) i Marin Čilić (2012), triput je pobjednikom bio Austrijanac Thomas Muster, a apsolutni "Kralj Umaga" je Španjolac Carlos Moya s pet naslova.

Linker
27. travanj 2024 23:14