Robert Deutsch-USA TODAY Sports / USA Today Sports
ČEKA SE DIJAGNOZA

LOŠA VIJEST ZA ANU KONJUH NAKON VELIKOG TURNIRA U MADRIDU Mlada Dubrovkinja zbog ozljede propušta Roland Garros?

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. svibanj 2017. 23:26

Ana Konjuh oprostila se od Mutua Madrid Opena predajom nakon kraja drugog seta dvoboja s Kristinom Mladenovic (WTA 17). Najmanji problem je odustajanje već u 1. kolu, puno veći jest pogoršanje ozljede trbušnog mišića, što će, ovisno o težini rupture, odrediti nastavak sezone.

Izvjesno je da mlada Dubrovkinja neće igrati na velikom turniru u Rimu sljedeći tjedan, a ovisno o tome što će pokazati magnetska rezonanca, znat će se je li upitan nastup u Roland Garrosu.

Ana je prve probleme s trbušnim mišićem osjetila u petak u četvrtfinalu Praga igrajući protiv Jelene Ostapenko. Prva procjena bila je da će uz malo odmora bol nestati i da će biti spremna za Madrid.

Tako je i izgledalo protiv Francuskinje do pred kraj drugog seta. Konjuh je do tada bila dobra oklada za treću pobjedu nad Mladenovic (Tokio 2015, Australian Open 2017), pogotovo nakon preokreta, koji je izvela u prvom setu. Naša je mlada igračica od 2:5 nanizala pet gemova, mogla je i šesti da je iskoristila break-loptu na početku drugog seta.

Sve do 3:4 obje su tenisačice držale servis, Ana je u osmom gemu imala 40:15 i tada ju je presjekla oštra bol. Umjesto da sačuva početni udarac, zaredala je s tri duple pogreške, izgubila servis i zapravo je već to bio kraj. Mladenovic je dobila sljedeći gem na servisu, ukupno osam posljednjih poena.

Linker
20. svibanj 2024 16:22