REUTERS/Sergio Perez
OTKRIO RECEPT ZA USPJEH

NIKOME PRIJE ĆORIĆA TO NIJE USPJELO Nastup hrvatskog tenisača poprima filmske elemente: 'U nedjelju sam trebao biti u letu za Zagreb...'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 12. svibanj 2017. 11:13

Prvi put u karijeri Borna Ćorić srušio je najboljeg igrača svijeta. U ulogu nove-stare žrtve vratio se Andy Murray, kojega je prije dvije godine šokirao u Dubaiju, a u četvrtak ga je sa 6-3, 6-3 eliminirao na putu do četvrtfinala Mastersa u Madridu.

U razmaku od četiri dana, nastup u “Magičnoj kutiji” poprimio je filmske elemente. Ćorić je u nedjelju izgubio drugo i finalno kolo kvalifikacija od Mihaila Kukuškina i imao rezerviranu zrakoplovnu kartu za povratak kući. Da mu je tada netko rekao da će nekoliko dana kasnije očitati lekciju broju 1, vjerojatno bi mu izmjerio temperaturu. Ipak, teniski rulet okrenuo se u najneočekivanijem smjeru i Ćorić će se danas protiv Dominica Thiema boriti za polufinale.

Mladi Zagrepčanin prvi je “lucky loser” koji je u Madridu stigao među najboljih osam. Kuriozitet je da je i u Dubaiju 2015., kada mu je Murray u četvrtfinalu uzeo četiri gema, izgubio kvalifikacije pa kao sretni gubitnik završio u ždrijebu. Škot postaje lik koji se neprestano vraća u njegovu karijeru - protiv njega je, podsjetimo, u Umagu 2013. debitirao za reprezentaciju.

- Nisam znao da sam prvi lucky loser koji je ovdje došao do četvrtfinala, ali to je već drugi put da sam ostvario takav rezultat. U nedjelju sam trebao biti na letu za Zagreb. Ovo je golema pobjeda. Odlično se osjećam, opušten sam i spreman za novi izazov - poručio je junak dana na Mutua Madrid Openu.

Formulu senzacije podjednako su složili i favorit i autsajder. Murrayevo raspoloženje bilo je daleko od idealnog, a igra nedostojna razine prvog reketa svijeta. Na drugom servisu pokazao je rijetko viđenu ranjivost; osvojio je sedam od 20 poena. Na prekratke, za Bornu kao naručene lopte s osnovne linije, natovario je 28 neforsiranih pogrešaka.

S druge strane, Ćorić u 85 minuta igre nije pokazao ni trunku nesigurnosti. Servis je bio solidan, forhend precizan i ubojit (prosječna brzina udaraca 123 km/h), realizacija na mreži savršena (11/11). U prvom setu napravio je tri breaka zaredom, od kojih je Murray poništio samo prvi. Vlasnika tri Grand Slam titule i aktualnog wimbledonskog pobjednika dokrajčio je u osmom gemu drugog seta.

- Držao sam se plana igre i savršeno ga izvršio. Morao sam biti dosadan, držati loptu u igri i čekati da vidim što će se dogoditi. Andy očito nije igrao najbolje, ali siguran sam da će se vratiti u formu. Ipak je broj jedan - dodao je Ćorić, koji će se bodovima iz Madrida uspeti najmanje do 42. mjesta na ATP ljestvici.

Opisao je i dugotrajni povratak od ozljede koljena, zbog koje je početkom sezone nizao samo poraze.

- Prva dva mjeseca bio sam grozan. U zadnja dva, čini mi se, opet igram sjajno.

Njegov sljedeći suparnik Dominic Thiem je s 4-6, 6-4, 7-6(9) izbacio Grigora Dimitrova. Austrijanac je trenutno deveti na svijetu, a Ćorić ga je svladao prije dva mjeseca u Miamiju.

Linker
03. svibanj 2024 04:36