Marin Čilić
 REUTERS/Edgar Su
PRATI GA U STOPU

ŠTO TO 'MUČI' MARINA ČILIĆA? 'Od US Opena 2014. prati me AC/DC, Thunderstruck mi je stalno u glavi, očito sam se zarazio'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 28. veljača 2017. 19:02

Zagrijavanje Borne Ćorića na ATP 500 turniru u Acapulcu trajalo je 57 minuta i 51 sekundu. Toliko mu je, prema službenoj statistici, trebalo vremena za pobjedu 6-1, 6-1 nad godinu dana starijim Meksikancem Lucasom Gómezom.

Iako bi svaki drugi ishod bio ravan čudu, meksički mediji svejedno su razočarani otporom 560. igrača svijeta - “poraz je pokazao koliko je kriza u našem tenisu duboka”, piše portal Economíahoy. Ćorić se nije suočio ni s jednom break-loptom, a u drugom setu na servisu je izgubio dva poena.

iTime je ispunio svoj dio posla za novi hrvatski derbi. Drugi dio je na Marinu Čiliću, kojega je u noći s utorka na srijedu u prvom kolu čekao Aleksandar Dolgopolov. Uoči početka nove meksičke epizode, Čilić se osvrnuo na lanjsko senzacionalno ispadanje od Ryana Harrisona.

- Bio sam iscrpljen jer sam odigrao sjajan turnir u Marseilleu i stigao dan prije meča. Bilo mi se teško prilagoditi, a opet nisam htio predati meč jer bih time pokazao manjak poštovanja prema suparniku i gledateljima - rekao je Marin.

U intervjuu za MedioTiempo, osmi reket svijeta otkrio je i da ga od osvajanja US Opena 2014. prati jedna te ista pjesma.

- Thunderstruck od AC/DC-ja stalno mi je u glavi. Na tom US Openu bila je jedna od tri pjesme koje sam izabrao da mi sviraju tijekom mečeva. Očito sam se zarazio.

Čilić je Meksikancima ispričao da mu je nogomet, uz tenis, druga najveća strast te nabrojao idole iz djetinjstva.

- Bilo ih je nekoliko, ali Šuker, Boban i Prosinečki odskaču zbog svojih izvanrednih karijera. Imali smo i Bokšića, bila je to fantastična generacija - prisjetio se.

Ivana Dodig rano se oprašta od Dubaija. S Granollersom je izgubio prvo kolo od Bopanne i Matkowskog 7-5, 3-6, 9-11. Vijest dana je ispadanje Wawrinke, kojega je sa 7-6(4), 6-3 svladao Džumhur.

Linker
08. svibanj 2024 13:52