REUTERS/Andrew Couldridge
OTVORILA MU SE VRATA

ČILIĆU SE NA NEVIĐEN NAČIN OTVORIO PUT PREMA POLUFINALU Marin zna kako protiv apsolutne senzacije Wimbledona: 'Imam rješenja za njega'

Piše: HinaObjavljeno: 11. srpanj 2017. 01:19

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić četvrtu se godinu zaredom plasirao u četvrtfinale Wimbledona svladavši u ponedjeljak u susretu 4. kola Španjolca Roberta Bautistu s uvjerljivih 6-2, 6-2, 6-2, a nakon te pobjede odisao je samopouzdanjem kako bi ove godine mogao napraviti i korak dalje bez obzira na suparnika.

"Odigrao sam još jedan sjajan meč, nevjerojatno konstantan tijekom čitavog susreta. Mislim da čak i nisam servirao najbolje kao u ostalim mečevima do sada, ali samo fenomenalno reternirao. Udarci s osnovne linije, kretanje, izlasci na mrežu - sve je funkcioniralo jako dobro. Možda Bautista na papiru izgleda kao lagan protivnik, ali taktička priprema za meč je bila na jako visokoj razini. Odlično je što sam odigrao još jedan meč bez velike energetske potrošnje. Četvrti sam put zaredom u četvrtfinalu Wimbledona i veselim se nastavku turnira", rekao je Čilić koji ove godine u Wimbledonu još nije izgubio set.

REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS

Sljedeći Čilićev suparnik bit će Luksemburžanin Gilles Muller koji je neočekivano bio bolji od Španjolca Rafaela Nadala s 3:2 u setovima.

"Muller ima veoma neugodan servis, pogotovo za travu i morat ću se mentalno pripremiti. Trava mu je najdraža podloga. Prije dva tjedna su u Queen'su igrali polufinale, bio je također težak meč, ali vjerujem da imam rješenja za njega. Ako ću dobro servirati, biti agresivan i koristiti svoje prilike onda definitivno mogu doći i do pobjede", najavio je prvi hrvatski reket.

Nakon nešto lošijeg ulaska u sezonu, Čilić posljednjih mjeseci bilježi odlične rezultate, osvojio je turnir u Istanbulu, stigao do četvrtfinala Roland Garrosa i finala turnira u Queen's Clubu.

REUTERS/Stefan Wermuth
REUTERS

"Od početka zemljane sezone smo napravili sjajan posao na treninzima. Promijenili smo rutinu treninga, ubacili nekoliko novih stvari u moju igru i u pripreme za mečeve. To mi je donijelo novu snagu i pronašao sam novi način igre na terenu. Vjerujem da mi je od tada igra išla samo prema gore. Osjećam u posljednjih nekoliko tjedana da mi je forma na visokoj razini i što se konstantnosti tiče ovo je moja najbolja igra tijekom čitave karijere", zaključio je Čilić.

Linker
02. svibanj 2024 13:41