CROPIX
ATMOSFERA ZA PET

NEMA ZVIJEZDA, ALI U OSIJEKU IMA HRVATSKE! Možda je bilo praznih mjesta, ali zato nije manjkalo navijanja

Unatoč izostanku glavnih zvijezda, slavonski navijači sjajnim ozračjem u Gradskom vrtu dali vjetar u leđa našim tenisačima
Piše: Edi DžindoObjavljeno: 04. veljača 2017. 10:02

Manjak navijača, ali sigurno ne i manjak entuzijazma. Tako bi se ukratko se mogla opisati atmosfera dvorane u osječkom Gradskom Vrtu.

Ono što se najavljivalo već danima i tjednima nakon što su hrvatski ljubitelji tenisa s razočarenjem primili vijest o neigranju Čilića, Ćorića i Dodiga, pa kasnije i Nadala, to se jučer protiv Španjolske na prvi pogled i dogodilo te se u brojčanom smislu nikako nije moglo sakriti, ali atmosfera naših navijača nipošto nije bila tmurna bez obzira na vidljiv broj praznih mjesta.

Od trenutka saznanja o promjeni “rostera” hrvatske reprezentacije internetski oglasi su bili puni paketa i pojedinačnih ulaznica, a kompletna situacija je došla do te razine da su se ulaznice mahom prodavale i dijelile ispred dvorane prije početka prvog susreta. Službeno je dvorana bila rasprodana, ali iz estetskih razloga nije bilo lijepo vidjeti prazne stolice. Međutim, unatoč razočaranjima, oni koji su došli nisu razočarali svojom glasnoćom. Na tribinama je odjekivala konstantna podrška za Franka Škugora i Antu Pavića, nakon svakog poena, osvojili ga ili ne.

I većina navijača iznenađena je jučerašnjom atmosferom, ali činjenica je da su oni sami, bar za vrijeme mečeva, zaboravili na sve “skandale” uoči ovog vikenda i prepustili se bodrenju.

- Očekivao sam da će atmosfera biti lošija jer nisu došla najveća imena, ali sam se prevario. Razočaran sam, naravno, što Čilić i Ćorić nisu tu, ali bitno je da smo podržali naše predstavnike. Također, atmosfera je bila dosta dobra uzevši u obzir se radi “samo” o prvom kolu Davis Cupa te smo svi navijali što više možemo - rekao je Ivan Čalić, 19-godišnji tenisač iz Teniskog kluba Vinkovci.

Pokazali su naši navijači da ne navijaju za određene osobe, nego za Hrvatsku. Možda podrška nije onakva kakvom se zamišljala u trenutku kad je Osijek nakon dugih 20 godina (1997. protiv Maroka) i konstantnog nuđenja domaćinstva konačno uspio dobiti jedno, ali je definitivno pokazala da se navija bez obzira na to kakvu reprezentaciju imamo i da nikad ne treba podcijeniti naše natjecatelje.

- Činjenicom o neigranju naših najboljih igrača sam razočaran. Umorni su, a za ovakvo nešto takvi profesionalci ne bi trebali biti umorni. Međutim, razočarao me i dio naših navijača koji je prodavao i dijelio utakmice jer bez obzira na to tko igra, treba doći i bodriti našu ekipu. Ipak je to Hrvatska, a igrači koji nastupaju su novi u Davis Cupu i baš zato im treba podrška - kritizirao je ogorčene navijače Luka Pavić, 25-godišnji tenisač koji je još jedan od mnogih koji su svojim optimizmom iznenadili sve, ali i iznimno puno pomogli našim tenisačima u davanju otpora jakim Španjolcima.

Domaća podrška u tenisu zna dati vjetar u leđa i samopouzdanje igračima, a toga su svi u dvorani bili svjesni te je, uz uvijek furiozne Španjolce, prvi dan onog što su neki unaprijed prozvali i najavili kao propali spektakl, izgledao i zvučao nadasve bitno za hrvatski sport.

---------------------------------------------------------------------

SEMAFOR: HRVATSKA - ŠPANJOLSKA 1:1

PETAK

Škugor - Carreno Busta

3:6, 6:3, 6:4, 4:6, 7:6 (6)

Pavić - Bautista Agut 4:6, 2:6, 3:6

SUBOTA

16.00 Draganja, Mektić - F. Lopez, M. Lopez

NEDJELJA

15.00 Škugor - Bautista Agut

slijedi Pavić - Carreno Busta

Linker
02. svibanj 2024 09:22