Ronald Gorsic /Hanza media / CROPIX
POMIRBA U DAVIS CUPU

PAO JE VELIKI DOGOVOR NAKON ŠEST MJESECI 'HLADNOG RATA' Borna Ćorić vraća se u reprezentaciju Hrvatske

Na sastanku izbornika Željka Krajana, predsjednika HTS-a Franje Lukovića i našeg mladog tenisača izglađeni međusobni problemi, a Zagrepčanin je spreman opet igrati u nacionalnom sastavu
Piše: HinaObjavljeno: 17. svibanj 2017. 23:37

Borna Ćorić vraća se u reprezentaciju Hrvatske! To je najvažnija vijest s tajnog sastanka u zagrebačkom hotelu Panorama na kojemu su za isti stol sjeli predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković, izbornik Željko Krajan i, naravno, Borna Ćorić.

Šest mjeseci nakon nesretnog epiloga finala Davis Cupa u kojemu je Hrvatska u zagrebačkoj Areni poražena od Argentine, a pritom Ćorić nije bio u sastavu odlukom izbornika Krajana večer uoči ždrijeba, odrađen je najvažniji korak da se 20-godišnji Zagrepčanin vrati u reprezentaciju.

Podsjetimo, Borna je bio nositelj naše reprezentacije u posljednje tri godine, ogroman je bio njegov doprinos da bi Hrvatska stigla do svoga drugog finala, ali on je nakon polufinala protiv Francuske u Zadru morao na operaciju koljena i svojevrsnu utrku s vremenom da bi se eventualno pripremio za finale. Znalo da se da on za igru neće biti spreman, međutim, očekivalo se da će Krajan s Marinom Čilićem, Ivom Karlovićem i Ivanom Dodigom ostaviti Ćorića u sastavu te tako honorirati sve što je ovaj učinio za reprezentaciju. Što na koncu nije učinio.

Je li ta odluka bila ispravna ili ne, u konačnici, nije važno; Ćoriću je definitivno zasmetao način na koji se sve to dogodilo i zbog toga nije krio ljutnju i razočaranje. Ostao je uz reprezentaciju u ta tri dana finala, navijao je pored klupe, ali s lica mu se moglo pročitati da je povrijeđen odnosom i da smatra da takav tretman nije zaslužio.

Koordinator Luković

Operacija koljena poslužila mu je da u veljači eskivira susret 1. kola protiv Španjolske u Osijeku, meč kojemu se nije odazvao ni Čilić zbog umora, dok je Dodig ranije objavio da se na određeno vrijeme povlači iz reprezentacije. Poharana Hrvatska ipak je pružila snažan otpor Španjolskoj, vodila s 2:1 i časno izgubila. Bilo je jasno da Hrvatska treba svoje najbolje igrače, pogotovo da mora vratiti Ćorića, predestiniranog vođu reprezentacije u sljedećih desetak godina, i da do razgovora kad-tad mora doći.

U međuvremenu je Krajan postao i trener Ane Konjuh, počeli su sretati po turnirima širom svijeta, no i dalje ništa nije upućivalo na to da će se zaleđeni odnosi otopiti. Štoviše, Ćorić je nakon osvajanja Marakeša potvrdio da s Krajanom nije razgovarao, ali prema našim saznanjima uskoro je došlo do prvog kontakta. Točnije, izbornik je poslao e-mail tenisaču, izrazio želju da se nađu i razriješe sve probleme. On je taj koji je inicirao pomirbu. Za sve je to znao i podržavao predsjednik HTS-a Luković, može se čak reći da je on koordinirao akciju, a Borna, baš kao ni njegova obitelj, nije se tome protivio.

U srijedu je dakle došlo do sastanka u Panorami, nakon čega se može konstatirati da su usuglašeni svi stavovi i kao krpom prebrisani svi nesporazumi i problemi te da je Borna spreman igrati za reprezentaciju. Već od play-offa za Svjetsku skupinu u rujnu, kad je Hrvatska gost Kolumbije.

Slično kao i 2015.

Naravno da je do tog dvoboja ostalo još dosta vremena i da je najvažnije da u tom trenutku, neposredno nakon US Opena, svi igrači budu zdravi. Sjećamo se kako je prije dvije godine Hrvatska po istom zadatku putovala u Južnu Ameriku, točnije u Brazil, i onda se u New Yorku dogodila ozljeda Marina Čilića. Tada je Ćorić potegao, osvojio oba pojedinačna boda, treći je bio djelo Ivana Dodiga i Franka Škugora.

No u ovom trenutku u prvom planu nije Kolumbija, nego pomirenje Ćorića s Krajanom i Savezom. Što bi se reklo, ponovo su svi velika i sretna obitelj.

Do izjava i komentara tri zainteresirane strane u srijedu nije bilo moguće doći jer je, između ostaloga, dogovoreno da se o svemu najprije službeno oglasi Savez, odnosno da predsjednik Luković potpiše priopćenje o velikoj diplomatskoj pobjedi. Nakon toga će, vjerujemo, svoje viđenje dati i Željko Krajan.

Linker
03. svibanj 2024 14:17