REUTERS/Paul Childs
POŠTENO PRIZNAO

ĐOKOVIĆU SE OVAKO NEŠTO NIJE DOGODILO PUNIH SEDAM GODINA 'Querrey je bio bolji, nadigrao me'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. srpanj 2016. 21:15

Snovi Novaka Đokovića o osvajanju sva četiri Grand Slam turnira u istoj kalendarskoj godini rasplinuli su se nakon poraza od Sama Querreyja u 3. kolu Wimbledona.

Američki tenisač, 28. nositelj turnira, šokirao je teniski svijet izbacivši svjetskog broja 1 i trostrukog pobjednika turnira u meču koji je čak četiri puta prekidan zbog kiše.

"Ovo je nevjerojatno, posebice ovdje u Wimbledonu. Sada sam izvan sebe od sreće. Đoković je jedan od najboljih ikada i zato sam još sretniji", rekao je Querrey za BBC nakon meča kojeg je dobio sa 7-6(6), 6-1, 3-6, 7-6(5).

Ovo je Đokoviću prvi poraz u nekom meču na Grand Slam turniru od lipnja 2015. kada je izgubio od Stana Wawrinke u finalu Roland Garrosa, kao i prvi poraz nakon 30 uzastopnih pobjeda na nekom od četiri najjača turnira. Ovako rani poraz na nekom Grand Slamu Đoković ne pamti od 2009. kada je izgubio od Philippa Kohlschreibera u 3. kolu Roland Garrosa.

"Čestitke Samu. Odigrao je fantastičan meč. Servirao je sjajno, kao što to obično čini...Jednostavno je bio bolji, nadigrao me", komentirao je Đoković.

Rekao je najbolji tenisač svijeta i da baš i nije posve zdrav, ali da sada ne želi pričati o tome.

Ipak je potvrdio kako neće zaigrati za reprezentaciju Srbije protiv Velike Britanije u nadolazećem četvrtfinalu Davis Cupa koje je na rasporedu između 15. i 17. srpnja.

"Sigurno je da neću igrati u Davis Cupu", rekao je Đoković.

Linker
28. travanj 2024 07:34